Wat drinken we deze zomer?

De dagen worden langer, de zomer staat voor de deur en we kunnen ons opmaken voor zwoele zomeravonden, die vaak al in de middag op het terras beginnen. Wat drinken we de komende zomermaanden als aperitief, longdrink of cocktail? In deze blog tien lekkere drankjes die in aanmerking komen.

In Utrecht kun je op meerdere plekken lekkere cocktails drinken. Wellicht zijn er een aantal welbekend.  Zelf ken je ongetwijfeld ook wel een aantal cocktails, zoals de immens populaire cocktail van Bacardi, de “Bacardi Mojito” of de Martini & Tonic. Bijvoorbeeld op het terras onder het genot van een lekker gerecht met een longdrink!

In deze post geef ik jullie graag tips voor bekende, en ook onbekende cocktails, die je thuis gemakkelijk zelf kunt maken!

1.       Zucca Grapefruit Spritz:
Vul een wijnglas met ijs en voeg 30 ml Zucca toe, vervolgens 100 ml prosecco en aftoppen met grapefruit soda. Garneer het met een stukje grapefruit.

2.       Tia Mint Americano:
Voeg ongeveer 6 muntblaadjes toe aan een shaker en voeg 25 ml Tia Maria, 50 ml espresso en ijsblokjes toe. Shake het goed door elkaar en schenk het in een glas. Top het af met 30 ml bruisend water.

3.       Bacardi Mojito:
Pers 20 ml  verse limoensap in en glas. Voeg 2 theelepels suiker toe en roer het totdat het is opgelost. Knijp 12 muntblaadjes in de palm van je hand zodat de geur vrijkomt en doe de munt in het glas. Vul het glas met gemalen ijs en giet 50 ml Bacardi Carta Blanca rum over het ijs. Voeg een scheut sodawater toe om het glas te vullen en garneer het met een takje munt. Enjoy!

4.       Martini en Tonic:
De Martini en Tonic is een klassieker in een modern jasje. Stijlvol en verfrissend. Een gemakkelijk te maken want evenveel tonic als martini. Vul een ballonglas met ijs, schenk gelijk de delen martini vermout en tonic in. Garneer het met een schijfje limoen.

5.       Hennesy Ginger:
Ontdek de toegankelijke verfrissende mix, ideaal voor het stappen! Vul een longdrink glas met ijsklontjes en schenk 50 ml Hennesy Very Special eroverheen en vul het glas aan met Ginger Ale. Even roeren en garneer het met een paar plakjes gember en een schijfje limoen.

Leuk? post

Plaats een reactie