De lekkerste pasta recepten

Maakt u vaak pasta? Waarschijnlijk niet meer dan 1 keer in de week en dat terwijl pasta heel gezond en gevarieerd kan zijn. Wist u dat u zeker 20 verschillende pasta soorten heeft. U kunt daarnaast ook variëren met de vorm van de pasta. U heeft penne, dit zijn langwerpig ronde kokertjes die hol zijn van binnen, of de welbekende ravioli deegkussentjes die u ook kunt vullen met kaas of vlees, ook heeft u vast wel eens gehoord van macaroni, ja ook macaroni hoort bij de pasta familie. Op het internet vindt u snel het pasta recept dat u het lekkerste vindt.

Waar komt het vandaan?

Pasta in al haar vormen lijkt voor de meeste mensen uit Italië te komen, waar het al honderden jaren op de Italiaanse culinaire tafel staat. Maar eigenlijk vindt de oorsprong van pasta zich in China. Het wordt voornamelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals deeg, water, tarwegies, eieren en zout. Deze ingredienten worden eerst verschillende keren samen geperst en in sommige gevallen zelfs gestoomd. Na de bereiding kan het in allerlei vormen gesneden worden, waarna het droogproces begint.

Houdbaarheid van pasta

Pasta kan zeer lang bewaard worden in de keuken, mits het droog en in een afgesloten ruimte bewaard wordt. Het beste kunt u pasta soorten in een goed sluitende koker bewaren.

Leuk? post