Catering voor iedereen

De catering is de laatste 10 jaar enorm in opkomst, zoals ook catering velp. Een decennium geleden hadden weinig particulieren gehoord over catering, dat is nu heel anders. Bedrijven maakten 10 jaar geleden hoofdzakelijk gebruik van catering voor een feest of jubileum. Op particulieren waren cateringbedrijven nog niet echt ingesteld. Alles draaide om grote aantallen. Dat is nu anders. Wanneer je als particulier een feestje wilt laten verzorgen kan dit bij een cateraar ook. Dat dit nu zo is gegroeid heeft ook te maken met de moeilijke jaren die achter ons liggen en waarbij cateraars moesten gaan zoeken naar uitbreiding van hun activiteiten om het hoofd boven water te houden. Alhoewel een bedrijfsfeest, waarbij men over het algemeen over grote groepen praat, lucratiever is dan het verzorgen van een klein particulier feestje, moest de cateraar zich toch aanpassen aan de markt.

 

Van bedrijf naar particulier

De eerste particuliere doelgroep van cateraars was de groep beter gesitueerden. Mensen en gezinnen die het goed hadden en wel geld wilden uitgeven aan het uitbesteden van de hapjes en drankjes voor hun feest. Maar door de vraag die ontstond werden steeds meer cateringbedrijven enthousiast over particuliere vragen. Er kwamen steeds meer arrangementen die ook betaalbaar werden voor een normaal gezin en uiteindelijk werd de particuliere markt een belangrijke afzetmarkt van de cateraar.

 

De mogelijkheden

De bekendheid van goede catering onder particulieren is vooral ontstaan door het aanbieden van geheel verzorgde barbecue arrangementen. Dit is vaak het eerste contact wat een particulier met een cateraar had. Deze arrangementen waren zeer gewild, want naast het gemak waren ze voor iedereen haast betaalbaar. Door dit contact kregen de particulieren meer zicht op de mogelijkheden die een cateringbedrijf biedt, waardoor men ook voor andere activiteiten de cateraar ging inschakelen.
Catering is dus heden ten dage geen exclusieve dienst meer voor bedrijven en de beter gesitueerden, maar voor iedereen een betaalbaar initiatief.

 

Leuk? post