Deze 4 verschillende Limburgse vlaaien moet je proeven

Er zijn maar weinig mensen die geen taart lusten. De meesten vinden het heerlijk en willen niks anders meer. Totdat….ze echte Limburgse vlaai hebben geproefd. Dit is namelijk heel anders dan een gewone taart. Het is vlaai. In dit artikel wordt eerst uitgelegd wat een Limburgse vlaai is en daarna worden er vier vlaaien uitgelicht die het proeven echt waard zijn. Wedden dat u daarna alleen nog maar echte Limburgse vlaai wilt?

De echte Limburgse vlaai
Vlaai valt onder de noemer gebak, maar is heel anders dan taart zoals iedereen gebak kent. De bodem van een vlaai bestaat uit een bodem van deeg die plat is en opstaande randen heeft. De vulling van een vlaai bestaat meestal uit vruchten zoals kruisbessen, kersen, abrikozen, appel en aardbeien. Ook kan een vlaai met rijst worden gevuld. Dit is de zogenoemde rijstevlaai. Op een echte Limburgse vlaai wordt oorspronkelijk geen slagroom gebruikt. Toch wordt er aan sommige vlaaien tegenwoordig wel slagroom toegevoegd. De bodem van een vlaai is heel anders dan die van een taart. Het is namelijk van een ander soort deeg gemaakt, dat veel luchtiger is en op brooddeeg lijkt.

Limoncello kwarkvlaai
Limoncello is bij veel mensen bekend als het zomerse drankje dat lekker verfrissend is. Nu is er ook een echte Limburgse vlaai in deze lekkere smaak. De Limoncello kwarkvlaai is een verfrissende vlaai die u heerlijk kunt eten tijdens zomerse dagen. De vlaai bestaat uit een harde wenerbodem die gevuld is met verschillende soorten vullingen. Zo zitten er kwarkbavaroise, limoncellovavaroise en lemonroom in. Voor de finishing touch van de vlaai zijn er witte chocosnippers op de vlaai toegevoegd.

Aardbeienvlaai met slagroom
Aardbeien lust vrijwel iedereen. Van deze heerlijke aardbeienvlaai (met slagroom!) zult u zeker smullen. Deze prachtige aardbeienvlaai heeft een krokante bodem en een vulling van de beste banketbakkersroom. De vlaai is belegd met verse aardbeien en is een ware lust voor het oog. Omdat eigenlijk iedereen aardbeien lust, is dit een perfecte vlaai om in huis te halen als u visite verwacht. Deze vlaai zal zeker in de smaak vallen!

Kruimel- en rastervlaaien
De echte klassiekers zijn toch wel de kruimel- en rastervlaaien. Als u deze nog nooit geproefd heeft, moet u dit zeker doen. De vulling van een kruimelvlaai kan variëren van appel tot pudding tot aardbei. De vulling van een rastervlaai bestaat meestal uit iets fruitigs zoals abrikozen of kersen. Kunt u niet kiezen? Neem dan van elke vulling een stukje of combineer een halve rastervlaai met een halve kruimelvlaai. Wedden dat u deze klassiekers heerlijk vindt?

Abrikozen-progresvlaai
De abrikozen-progresvlaai is een ander soort vlaai, die overigens ook heerlijk is. Deze vlaai is bereid met een traditionele bodem waarop de allerlekkerste abrikozen zijn meegebakken. Over deze abrikozenlaag is een ruime slagroomlaag toegevoegd. Vervolgens is de vlaai bestrooit met hazelnootschuimbrokken. Heerlijk en exclusief. Deze vlaai is namelijk bedacht door twee klanten van bakker Jan Linders. U vindt deze vlaai nergens anders en daarom is dit dé vlaai die u eens moet proeven!

Leuk? post

Plaats een reactie