Wat kan je met een Apple TV?

De nieuwe Apple TV wordt veelal besproken in het nieuws en op de sociale media, positieve maar ook negatieve verhalen. Daarom is het belangrijk om een beknopte samenvatting te geven van de voor en nadelen van het apparaat. Voordelen zijn dat de Siri afstandsbediening met touchpad  en sensors goed functioneren, je kan zelfs via sensors vragen stellen om bepaalde programma’s te openen. Er zit nu ook een A8 chip in, in plaats van een A5 dus het gaat allemaal een stuk sneller en soepeler.

Apple moet in 2015/2016 concurreren met een aantal andere merken. Een voorbeeld is de nieuwe en goedkopere Chromecast 2, Fire TV apparaten, Roku en Amazon. Alhoewel de markt verzadigd is, probeert ieder bedrijf zich net iets meer te differentiëren. Zo is Google voornamelijk bezig met het ‘casting’ element, en Apple TV meer met ‘Airplay’ wat eigenlijk ook alleen werkt bij producten van Apple, zoals de Imac, Ipad, en Iphones. Ondanks dat het niet per se nodig is, is het absoluut beter te betalen dan een web verbonden HDTV en krijgt makkelijker toegang tot de applicaties.

De Apple productielijn is gebaseerd op eenvoud. Het enige wat je hoeft te doen is het te verbinden met je HDTV en de WIFI verbinding en klaar is kees. Ook Airplay werkt met een druk op de knop waarmee je toegang krijgt tot muziek, films en games.

De specificaties van de Apple TV zijn als volgt:

Dimensie: 98 x 98 x 35 mm

Geheugen: 32 of 64 GB

Beeldresolutie: 1080 pixels

Geluid:  Dolby digital sound 7.1

Verbinding: 10/100 ethernet, HDMI 1.4, Bluetooth 4.0, Wi-Fi- AC, USB-C

Processor: A8, dual-core

De Apple 4e generatie TV 32 GB kost op dit moment ongeveer €180,- euro en de 64 GB versie komt op ongeveer €230,- euro. Ter vergelijkenis, de Fire TV stick is €66,-, De Chromecast 2 €39,- en de Roku 3; €150,-. Kortom, de Apple TV is nogal prijzig, echter, zou dit voor de echte Apple fans geen belemmering hoeven zijn.

Leuk? post