Samsung 360 camera en de voordelen

Samsung had een heleboel landen al in April dit jaar verrast met de introductie van de Gear 360, het nieuwste paradepaardje van het Zuid-Koreaanse bedrijf op het gebied van 360° fotografie- en videoapparatuur. In de Benelux landen, waaronder Nederland moesten we nog even geduld hebben maar nu is de Gear 360 dus ook in Nederland beschikbaar.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

De adviesverkoopprijs is feitelijk € 419,= maar in verband met de introductie heeft Samsung deze prijsstelling losgelaten en kan je dus voor een behoorlijk lager bedrag de trotse eigenaar worden van het nieuwste op het gebied van foto- en video apparatuur.

De Gear 360 is niet zo maar het zoveelste foto toestel, je kan hiermee meer dan uitstekende opnames maken dankzij de 2 megapixel sensoren van maar liefst 15 megapixels, samen dus goed voor foto opnames van 30 megapixels, iets wat je met de beste smartphone niet voor elkaar kan krijgen (nb: Lenovo’s Phab 2 Pro heeft slechts een 16 MP camera en een 8MP camera).Samsung is duidelijk van plan de markt voor 360° apparatuur te gaan veroveren met dit toestel. Dat moge duidelijk worden als we de specificaties eens nader gaan bekijken.

Type webcam maar dan wel een met verrassingen

Behalve de balvorm, waardoor je in de eerste instantie denkt te maken te hebben met een veredelde webcamera, beschikt dit apparaat over twee volwaardige fisheye-lenzen waardoor de beeldhoek aanzienlijk wordt vergroot. Met een met een diafragma van f/2.0 kunnen 360-gradenvideo’s worden gemaakt in 4k-resolutie. Foto’s hebben een resolutie van maximaal dertig megapixels dankzij de 2 16MP lenzen.

De video opnames hebben met een resolutie van 3840×1920 pixels en kunnen opnames aan met een snelheid van bij 30fps. De Gear 360 slaat de opnames op bestanden met de aanwezige h265-codec. Mede door de mogelijkheid om 4K opnames te maken kent de Gear 360 in feite geen directe concurrentie in haar eigen prijsklasse.

Leuk? post