Prototype van een echte Hoverboard

Er zijn veel dingen die kunnen ‘hoveren’. Denk aan helicopters, hovercrafts en ga zo maar verder. De laatste 30 jaar zijn technici en film liefhebbers aan het wachten op een hoverboard. Het gaat hier dan niet om het bestaande product op twee wieletjes, nee, om het product wat ook te zien is in back to the future deel twee.

De hoverboard is een fictie waarbij een tiener van 1986 naar 2015 reist om een groep pesters te ontwijken. De film heeft ook andere futuristische elementen zoals vliegende auto’s of zelfstrikkende schoenen, maar geen van deze producten kon de fantasie zo prikkelen als de hoverboard. Sinds de laatste 25 jaar wordt er vooruitgang geboekt. Binnen in een laboratorium in Californië werken Jill en Greg Henderson aan het project. Tijdens het laatste bezoek liet het koppel toe dat een van de journalisten een ritje kon maken op het lawaaierige apparaat dat drijft op magneten. Hierbij zweeft het board zo’n 1 cm boven de grond.

De Hendersons hebben hun leven gewijd aan de technologie van de hoverboard en hopen in de toekomst nieuwe dingen te ontwikkelen dat gebaseerd is op deze technologie. Bob Gale, maker van Back to the future, zegt dat in zijn fantasie de hoverboard zweeft door middel van magneten. Alhoewel deze formule lijkt te werken is het erg moeilijk om balans te krijgen, dit is echter wel mogelijk als verbonden wordt met een soort van rails. Echter, is dit niet de bedoeling van het product en hoort men gewoon vrij rond te kunnen zweven aldus Mr Gale.

In maart publiceerde de website funny een video waarin het leek of Tony Hawk op een echte hoverboard aan het rijden was. De beroemde skateboarder heeft later zijn excuses aangeboden voor het misleiden van zijn fans, de video was namelijk bewerkt.

Terug naar het laboratorium, waar zich een coperen halfpipe bevindt. Ook al skate meneer Henderson niet, hij gebruikt de hoverboard en halfpipe als een publiciteitsstunt. Daarnaast kan het voor testen ook zeer bruikbaar zijn. Zijn interesse in hover technologie vond zijn oorsprong in 1989. Alhoewel Back to the future niet zijn inspiratie was, heeft hij zijn idee opgedaan nadat hij bezig was met de vraag:’Hoe bescherm je gebouwen tegen aardbevingen?’. Deze vraag kon hij voor een groot gedeelte beantwoorden met de techniek van drijven of zweven.

Meneer Henderson Henderson heeft veel meegemaakt in de afgelopen 25 jaar. Zo is hij afgestudeerd van West Point, is hij in dienst geweest, was hij een designer voor appartementen en gebouwen. Sinds twee jaar is hij met zijn eigen bedrijf bezig genaamd: ‘Arx Pax’.

Zijn business plan bestaat uit de ontwikkeling van magnetische technologie, patenten voor bouwers, ontwikkelaars en green goblin. Alhoewel hij overkomt als een dromer, hij weet precies dat er meer aandacht zal zijn voor hoverboards dan de constructie markt.

Leuk? post