Powerbanks zijn handig

Powerbanks zijn handig, ze bieden namelijk hulp bij lege batterijen. Powerbanks, inmiddels zijn ze er in alle maten, capaciteiten en kleuren en daar zijn we blij mee. Het mee kunnen nemen van een opgeladen accu om de batterij van je telefoon, tablet of gadget weer van stroom te voorzien geeft een hoop rust. Waar je automatisch aan je telefoon denkt, is de bank zeker ook een uitkomst voor bijvoorbeeld je routeplanner, fietsnavigatie of camera. Ieder gadget dat je hebt waar een snoertje met een usb uitgang in past, is op te laden met de powerbank.

Powerbanks zijn handig

Hoe maak ik een keuze

De banks zijn er in verschillende capaciteiten, uitgedrukt in mAh, milli ampère per hour. Voor dagelijks gebruik is een powerbank tussen de 10.000 mAh en 15.000 mAh meer dan voldoende. Hiermee kun je je telefoon meerdere keren opladen of meerdere apparaten na elkaar of tegelijkertijd opladen. Let er dan wel op dat je bank meer dan één usb poort heeft. Heb je de powerbank voor een langere periode nodig, dan kun je kiezen voor een bank met mAh tussen de 15.000 en 20.000. Hou er rekening mee dat deze wel een stuk zwaarder zijn.

De laptop powerbank, een ander verhaal

De powerbank voor de laptop moet voldoen aan andere eisen. Minimaal 20.000 mAh voor volledige oplading, maar vooral de uitgang spanning is belangrijk. Je kunt deze instellen op 12 volt, 16 volt of 19 volt, al naar gelang aangegeven op de adapter van je laptop. Stel je je volt te hoog in, dan is de kans op schade groot. Let er ook op dat de juiste ingang van het aansluitingssnoer bij je bank zit, anders kun je deze niet verbinden met je laptop.

Goed om te weten is dat je bank pas na drie keer volledig opgeladen en ontladen te zijn geweest optimaal werkt. Voor meer informatie zijn diverse forums en websites te raadplegen. Natuurlijk kunt u een powerbank goedkoop aanschaffen. Kijk hiervoor bij diverse online winkels als Coolblue, Mediamarkt en Bol.com.

Leuk? post