De powerbank, wat is het en waarom wil je het

De powerbank is een ontzettend handige meeneembare accu om je telefoon of gadget onderweg mee op te laden. Zelfs de powerbank zelf kun je onderweg opladen met een adapter die je in een 12 volt sigarettenaansteker van je auto kunt stoppen. Deze fijne mobiele oplader voorkomt een hoop stress, zelfs als je geen intensieve telefoongebruiker bent. Alleen al door het gebruik van je routeplanner bijvoorbeeld, zakt het percentage van je telefoon batterij behoorlijk.

Met het tegenwoordige gebruik van je telefoon voor social media en het luisteren van muziek, is een powerbank zeker geen overbodige luxe. Ook zijn ze al in zoveel kleuren en vormen te krijgen, dat je er altijd wel één kunt vinden die bij jouw stijl past.

Een paar punten die handig zijn om te weten voordat je een powerbank voor dagelijks gebruik aanschaft.

Do’s en dont’s
De capaciteit, laat je er niet gek door maken. Natuurlijk geldt hoe hoger de capaciteit, des te vaker kun je opladen, maar ook geldt dat de accu dan enorm zwaar wordt. 20.000 mAh weegt al snel bijna een kilo en daar zit je niet op te wachten. Voor je telefoon of tablet is 10.000 mAh tot 15.000 mAh meer dan genoeg.

Wil je meerdere apparaten opladen met één powerbank, let er dan op dat er ook meerdere usb poorten zijn. Gebruik voor snel opladen snoertjes die niet beschadigd zijn. Zo voorkom je dat er geen goed contact gemaakt wordt tussen de accu en je telefoon en ook wel belangrijk, er ontstaat geen kortsluiting.

Nog relatief nieuw, maar behoorlijk in opkomst, is de solar powerbank, die zich oplaadt aan het licht. Voor dagelijks gebruik is de bank met ingebouwde zonnecel voldoende. De accu laadt wel iets minder snel op dan op netstroom.

Leuk? post