Optimaal comfort met warmtepomp van Stiebel Eltron

Optimaal comfort met warmtepomp van Stiebel Eltron

Een warmtepomp is een alternatief verwarmingssysteem waarbij de warmte van buiten naar binnen wordt gehaald. Concreet wordt er energie uit de natuur gehaald en met behulp van een warmtepomp wordt die energie omgezet in warmte voor uw woning en sanitair water in keuken en badkamer. De energie kan aan zowel de aardbodem, het grondwater, als de buitenlucht onttrokken worden. Iets wat u zich ongetwijfeld zult afvragen, is of deze warmtebronnen ook tijdens de winter voldoende energie kunnen leveren. Kunt u met andere woorden ook in het najaar genieten van een optimaal warmtecomfort in uw gehele woning? Ja, dat kan u zeker.
Onze aardbodem is redelijk stabiel qua temperatuur. In de ondergrondse aardlagen bevindt zich water dat altijd meer dan 0°C bedraagt. En de buitenluchttemperatuur in Nederland bedraagt gemiddeld 10°C. Zelf bij temperaturen van -20°C kunnen de warmtepompen van Stiebel Eltron nog energie uit de buitenlucht halen.
Maar wat gebeurt er dan in de zomer? In de zomer wordt de werking van de techniek omgekeerd, waardoor de installatie als een soort van airconditioning systeem fungeert en voor verkoeling zorgt. Met een beperkte hoeveelheid energie is de warmtepomp in staat om de temperatuur in uw woning via vloerverwarming of convectors een aantal graden omlaag te brengen.

Leuk? post