Informatie over de batterijen speciaal voor het hoortoestel

Wanneer men aan batterijen denkt dan denkt men vaak aan de bekende Penlite batterijen, echter maken gehoorapparaten gebruik van knoopcelbatterijen. Net zoals Penlite batterijen beschikken knoopcelbatterijen over vast formaten. Op de batterijen vind je vaak een nummer en een kleur die aangeven wat het exacte formaat is.

De levensduur van een knoopcelbatterij

Net zoals Penlite batterijen gaan knoopcelbatterijen niet oneindig mee. Het merk van de batterij is mede bepalend voor de levensduur van de batterij. Je kent vast wel iemand met gehoorapparaten, wanneer de batterij dan leeg is dan geeft het gehoorapparaat een hoge piep om aan te geven dat de batterij bijna op is. Doordat de piep zo hoog is verneemt diegene die het gehoorapparaat draagt ook direct. De levensduur van een normale 3 volt knoopcel varieert sterk per merk. Wanneer de batterij op ieder moment stroom moet leveren, zoals bij een gehoorapparaat dan kan het tussen de 112 uur en 698 uur duren voordat deze leeg is. Er zijn metingen verricht met een 100 Ohm ledje waarbij de Kinetic batterij als eerste uitviel. Gemiddeld na 112 uur, de knoopcel van GP kon gemiddeld een gehele week nonstop blijven branden.

Tips voor je hoorbatterijen

Het is verstandig dat je jouw hoorbatterijen altijd droog en op een veilige plek bewaard worden en het liefst rond kamertemperatuur. Ook zie je dat mensen soms denken dat het verstandig is om direct veel batterijen te halen om zo een goede voorraad te hebben, zodat ze nooit zonder komen te zitten. Echter worden batterijen van tijd tot tijd steeds ineffici├źnter en lopen ze geleidelijk na een lange tijd leeg. Hierdoor haal je niet meer het volledige uit je aankoop en dat is uiteraard zonde.

Ook wanneer u kinderen of huisdieren heeft is het verstandig om uw batterijen gescheiden van pillen en dergelijke en op een veilige plek te bewaren waar je niet zomaar kunt komen. Slik je per ongeluk een knoopcelbatterij in dan is het verstandig om direct de huisarts te bellen want het kan veel schade aan je lichaam veroorzaken.

 

 

Leuk? post