Hoe werkt ICT detachering?

Als je als werknemer werkt op detacheringsbasis, werk je telkens voor een andere opdrachtgever, terwijl je wel een vast contract hebt bij een detacheringsbureau.

Detachering is vooral voor beginnende ICT’ers een goede manier om snel veel ervaring op te doen bij verschillende bedrijven. Op deze manier kun je binnen een korte periode een leuk
CV opbouwen.

Werken op detacheringsbasis

Als je actief bent binnen de ICT detachering ben je niet enkel verzekerd van een vast inkomen, maar kun je ook profiteren van een aantal voordelige arbeidsvoorwaarden. Zo kun je soms rijden in een auto van de zaak of krijg je een dertiende maand uitbetaald.

Detachering is niet hetzelfde als ZZP’er zijn. Als gedetacheerde heb je namelijk een vast contract, waardoor je meer zekerheid hebt. Als ZZP’er ben je er namelijk niet altijd zeker van of je een nieuwe opdracht krijgt.

De periode dat je bij een bedrijf werkt is verschillend, maar het gaat vaak om enkele maanden. Je vervangt bijvoorbeeld iemand die ziek is, of springt even bij. Detachering vraagt daarom om flexibiliteit.

Als je een professioneel ICT’er bent en geïnteresseerd bent in een detacheerder, is het belangrijk om verschillende bureaus naast elkaar te zetten en de beste uit te kiezen.

Detacheerder voor bedrijven

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een goede detacheerder den er goed aan om goed te kijken welke detacheerder het beste is voor hun bedrijf. Kan het bureau de juiste mensen, hoe is de service en hoe is de communicatie?

Leuk? post