Hoe kies ik een bundel voor mijn smartphone?

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement, moet je altijd kiezen wat je precies af wil nemen in dit abonnement. Bel je veel, dan neem je een bundel met een groot aantal belminuten. Bel je niet zoveel, maar zit je wel veel op internet? Dan kies je een bundel met minder belminuten en wat meer MB’s om te internetten met jouw telefoon. Moet jij binnenkort een nieuw abonnement afsluiten voor je telefoon en heb je geen idee hoe je de beste bundel kunt kiezen voor jouw toestel? Lees dan in dit artikel hoe je de beste bundel voor jouw smartphone kunt vinden.

Bepaal wat voor abonnement je af wil sluiten

Over het algemeen zijn er twee soorten abonnementen. Je kunt een abonnement afsluiten met toestel, maar je kunt ook alleen de bundel nemen en geen extra toestel kopen. Kies je voor de eerste optie, dan krijg je een nieuwe telefoon bij jouw abonnement. Kies je voor de tweede optie, dan krijg je alleen een simkaart met nieuwe bundel die je in je oude telefoon gebruikt. De laatste optie wordt ook wel een sim only abonnement genoemd.

De eerste stap van het kiezen van de juiste bundel, is bepalen wat voor abonnement je af wil sluiten. Je kunt kiezen voor een bundel met nieuw toestel, maar ook voor een sim only abonnement zonder toestel.

Vergelijk de inhoud van verschillende bundels met elkaar

Heb je gekozen wat voor abonnement je af wil sluiten, dan zoek je diverse abonnementen die onder deze categorie vallen. Vervolgens vergelijk je de inhoud van de bundels met elkaar, waarbij je bundels wegstreept die niet bij jou passen. Wil je bijvoorbeeld veel internetten op je smartphone, dan streep je de bundels weg die niet voldoende MB’s hebben voor jouw internetbehoefte. Wil je veel bellen, dan kies je alleen voor bundels die een groot aantal belminuten hebben of je zelfs een onbeperkt aantal belminuten bieden.

Vergelijk prijzen goed met elkaar

Heb je nog enkele bundels over die wel bij jou passen, dan vergelijk je de prijzen van deze bundels met elkaar. Om zoveel mogelijk geld te besparen, kies je de bundel met de laagste maandelijkse prijs. Wel moet deze bundel uiteraard de juiste inhoud hebben, zodat je precies krijgt wat je nodig hebt bij jouw nieuwe bundel voor je smartphone.

Leuk? post