Het ontstaan van GoPro

GoPro is opgericht uit frustratie, een emotie die vaak de beste producten oplevert. Zo ook deze actioncamera, die al jarenlang de markt domineert. Nick Woodman kwam na een surfreis naar Australië zo geërgerd terug doordat hij zijn surfacties niet op een goede manier kon vastleggen, dat hij zelf maar een camera heeft ontworpen.

Constante kwaliteit
Dat frustratie leidt tot klasse bewijst het bedrijf dat sinds 2002 de GoPro action camera’s produceert en constant verbetert. De GoPro is een camera die functioneert onder extreme omstandigheden als hitte, vorst en diep water waarbij de kwaliteit van de video- en foto opnames niet achteruit gaat. Het belangrijkste aspect van de actie camera is dat je hem kunt vastmaken aan je lichaam door middel van een klem, een band of een harnasje, zodat je ook daadwerkelijk tot actie kunt overgaan én deze actie kunt vastleggen.

De GoPro camera lijn, de Hero lijn, bestaat uit hightech- en minder hightech toestellen wat de serie betaalbaar maakt en ook toegankelijker. Niet alleen extreme sporters willen hun actie vastleggen, iets dat meer van een toestel vraagt. Ook de weekend sporter of ouder die zijn kind wil filmen, maakt met deze actiecamera de mooiste beelden waarvoor je niet de zwaarst ontwikkelde camera nodig hebt. Buiten dat is de camera ook gewoon goed te gebruiken in het dagelijks leven en hoef je er niet heel voorzichtig mee om te gaan, snel kapot gaat hij niet en hij is ook nog ’s waterdicht, die vijver in de tuin overleeft hij wel.

Accessoires
Bij de camera’s levert GoPro accessoires om je gebruikersgemak te optimaliseren, zoals wearables, video bewerkingsprogramma’s en apps waarmee je draadloos je opnames overbrengt naar ander media. Ook is er sinds kort een drone uit, waarmee je vanuit de lucht de meest spectaculaire opnames kun maken. Wil je een GoPro kopen? Kijk dan eerst ook eens naar de accessoires!

Leuk? post