Glasvezelkabel: Betrouwbare verbindingen

logoWellicht heeft u het woord glasvezelkabel onlangs langs horen komen. Glasvezel wordt steeds vaker gebruikt en het is tegenwoordig zelfs zo dat u ervoor kan kiezen om in uw hele bedrijf glasvezelkabels aan te leggen. Glasvezel, de naam zegt het al wordt gemaakt van glasvezels. Een vezel is een lang draad. In dit geval worden de vezels gemaakt van glas. Via de glasvezelkabels kan licht gestuurd worden. Omdat de vezels met een ondoorlatend materiaal zijn omwikkeld blijft het licht binnen de vezel. Het licht verplaatst zich door de kabel en geeft aan het eind van de kabel een boodschap door. Een glasvezelkabel is erg sterk. Hoewel er glas in de kabel zit is de kabel erg sterk, dat komt omdat het glas gesmolten is, waarna er kabels van zijn getrokken.

Enkele voordelen van glasvezel ten opzichte van coaxkabels of ADSL-kabels:

  • een glasvezelkabel is veel sneller dan oude coax of ADSL-kabels
  • Een glasvezelkabel is goedkoper in aanleg, maar ook in gebruik
  • Glasvezelkabels zijn veiliger dan coax of ADSL-kabels want de signalen in glasvezelkabels zijn niet gevoelig voor elektromagnetische velden of radiosignalen
  • De glasvezels zijn onbrandbaar

Glasvezelkabels zijn er in verschillende vormen. Zo zijn er singlemode lichtgeleiders, of multimode lichtgeleiders. In deze kabels zit een verschil in golflengte. De een is meer geschikt voor korte afstanden terwijl de andere beter geschikt is voor langere afstanden.

Heeft dit stuk u doen besluiten om ook glasvezelkabels aan te schaffen? InfraTEL helpt u graag met de beste keus. Zo adviseren zij u graag of u beter singlemode, of multimode kabels kan aanschaffen. InfraTELis een technische groothandel. Ze zijn gespecialiseerd in het verkopen van data- en telecom netwerken. Al uw vragen worden voor u beantwoord door het ervaren personeel van Infratel. Neem vlug contact op met InfraTEL via hun website, info@infratel.nl of via de telefoon met het nummer: 010-2641666.

 

Leuk? post