Een mobiele telefoon voor je kind

Als ouder krijg je met verschillende lastige keuzes te maken. Op een gegeven moment zal je kind een eigen mening krijgen en dus ook een eigen wil. Ook zal je kind beïnvloed worden door vriendjes en vriendinnetjes op school. Als deze kinderen bijvoorbeeld een mobiele telefoon hebben gekregen zal bij jouw kind ook snel het verlangen naar een mobiele telefoon ontstaan. Dit zal per ouder verschillen op welke leeftijd je je kind een mobiele telefoon wil geven.

 

Veiligheid

Voor het kind is een mobiele telefoon niet alleen heel leuk, het kan ook een gevoel van veiligheid geven. Als het kind heel jong is wordt dit waarschijnlijk nog niet goed beseft, maar dan geeft het in ieder geval een veilig gevoel voor de ouders. Als je kind dan bijvoorbeeld gaat spelen in de speeltuin of misschien met vriendjes naar de stad gaat, is hij altijd bereikbaar. Mocht het nodig zijn, dan kan hij of zij je altijd bereiken.

 

Abonnement met onbeperkt internet

Het nadeel van een mobiele telefoon voor je kind is misschien wel dat het veel kosten met zich mee kan brengen. Als kind kan het moeilijk zijn om te begrijpen welke apps op je telefoon veel internet gebruiken en welke niet. Het kan dus zijn dat je kind buitenshuis lekker filmpjes gaat zitten kijken op zijn mobiele telefoon. Als hiermee het aantal MB’s per maand wordt overschreden, kan dit hoge kosten met zich meebrengen. Om dit op te lossen kan er worden gekozen voor een abonnement met onbeperkt mobiel internet, bellen en sms’en. Zo kan je kind zo veel filmpjes kijken als hij of zij wil. En als je kind je nodig heeft, gaat bellen ook zonder zorgen over hoge kosten.

 

Het hangt natuurlijk van de ouder af op welke leeftijd het kind een mobiele telefoon krijgt. Zonder mobiele telefoon kun je ook een hele fijne jeugd hebben! Onbezorgd buiten spelen hoort er natuurlijk ook gewoon bij. Kijk er dus vooral naar wat jou zelf het beste lijkt voor je kind.

child-891201_640

Leuk? post