Camerabeveiliging heeft steeds meer te bieden

Een goede beveiligingscamera heeft veel meer te bieden dan enkel het filmen van de omgeving. Met behulp van de steeds verder reikende technologie worden de nieuwste camerasystemen steeds slimmer en werken ze steeds efficiënter. In dit artikel vind je een aantal van de meest innovatieve toepassingen van het moderne camerasysteem.

Geavanceerde beelden

De camerabeelden van camera’s worden steeds geavanceerder met behulp van zogenaamde ‘slimme ogen’. Deze slimme ogen hebben geavanceerde sensors waardoor ze gevoeliger zijn en dus niet enkel het beeld en het geluid opnemen, maar bijvoorbeeld ook een infrarode sonar bevatten. Daarnaast is thermisch zich ook zeker niet langer slechts een futuristische gedachte, maar ware realiteit.

Filmen in weersomstandigheden

Zodat de camerasystemen iets langer meegaan proberen de fabrikanten de resistentie van de materialen van de systemen constant te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een interne airco en vriesbestendige materialen. De moderne systemen moeten daarnaast ook tegen een stootje kunnen.

Analyseren van de beelden

Nog een vernieuwing is de mogelijkheid om de opgenomen beelden te analyseren zonder dat daar een tussenkomst van mensenogen bij nodig is. Door deze innovatieve manier van videoanalyse zal interventie sneller mogelijk zijn doordat camera’s niet enkel dingen zien, maar zelf ook kunnen bedenken wat ze zien en waar er gaande is.

Breder beeld

Een standaard camerasysteem heeft een driehoekig gezichtsveld, terwijl de nieuwere modellen een panoramisch zicht over de omgeving hebben. Daarnaast zijn de moderne camerasystemen voorzien van een tweede lens. De ene lens houdt in een kijkhoek van 360 graden de omgeving in de gaten, terwijl de tweede eventueel ook kan inzoomen op plaatsen waar er iets aan de hand is.

Back-up systeem

De moderne camerasystemen zijn slechts een deel van het beveiligde netwerk, maar sommige camera’s komen tegenwoordig met een back-up systeem op de hardware zelf. Door het bevestigen van een geheugenchip in het systeem hoeft men niet langer alles op een extern systeem te bewaren.

Leuk? post