Het belangrijkste voordeel van een senioren mobiel

Steeds meer mensen die niet overweg kunnen met een standaard mobiele telefoon, kiezen voor het aanschaffen van een senioren mobiel. Het feit dat het aanschaffen van een senioren mobiel steeds populairder wordt in Nederland komt overigens niet uit de lucht vallen, want het aanschaffen van deze mobiele telefoon brengt een groot voordeel met zich mee. Welk voordeel dit precies is, lees je in dit artikel.

De senioren mobiel: een telefoon met meer gebruiksgemak

Het belangrijkste voordeel van een senioren mobiel en meteen ook de belangrijkste reden dat veel mensen deze telefoon aanschaffen, is het feit dat de telefoon gebruiksvriendelijker is dan een standaard telefoon. Zo heeft de telefoon grotere toetsen en een groter scherm, maar heeft de telefoon bovendien minder functies dan een standaard mobiele telefoon. Hierdoor is de telefoon veel overzichtelijker voor mensen die de vele functies van standaard mobiele telefoons te ingewikkeld vinden, waardoor de gebruiksvriendelijkheid van het toestel veel hoger is. Heb je al tijden moeite met het gebruiken van een standaard toestel of ken je iemand die hier moeite mee heeft, dan kan het aanschaffen van een gebruiksvriendelijker toestel zeker de oplossing zijn voor dit probleem.

De doelgroep van de senioren telefoon

Als je soms niet weet hoe jouw mobiele telefoon precies werkt of als je soms moeite hebt om de knoppen van jouw mobiele telefoon te gebruiken, wil dit niet meteen zeggen dat je jouw mobiele telefoon moet inruilen voor een senioren mobiel. Zo zijn senioren telefoons voornamelijk geschikt voor mensen die echt moeite hebben met het bedienen van standaard mobiele telefoons, bijvoorbeeld omdat zij de toetsen helemaal niet meer kunnen gebruiken of omdat zij de teksten op het schermpje van de telefoon niet meer kunnen lezen. De voornaamste doelgroepen van de senioren telefoon zijn oudere mensen en mensen met een beperking. Mensen met een beperking die gebruik kunnen maken van het toestel, zijn onder andere mensen die niet goed kunnen zien, die doof zijn of die een beperking hebben aan de handen en/of vingers (waardoor het bedienen van de toetsen van een standaard toestel onmogelijk wordt gemaakt).

Leuk? post