Zoutwater vissen kopen: waar moet je op letten?

Wil je graag een zoutwater aquarium aanschaffen, of heb je er al een maar weet je niet welke vissen je moet kopen? Het is verstandig om hier goed over na te denken. Visjes zijn niet alleen leuk om naar te kijken; het zijn levende wezens en deze moeten goed verzorgd worden. Sommige vissen kunnen wel en niet bij elkaar en hebben speciale omstandigheden nodig. Ga je vissen kopen, dan is het wel zo handig om de volgende dingen te weten.

De populairste vissen

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten vissen, maar als we naar zoutwater vissen gaan kijken, is er natuurlijk een aantal dat heel populair is. Denk bijvoorbeeld aan anemoonvissen, ook wel Nemo genoemd. Natuurlijk is het erg leuk om een Nemo in je bak te hebben, maar het is dan wel belangrijk om te weten dat jouw anemoonvisje ook echt een anemoon in het aquarium nodig heeft. Ze hebben ook een maatje nodig, maar kies dan wel voor dezelfde soort anemoonvis. Ze zijn namelijk zeker niet vriendelijk tegen andere soorten anemoonvissen en zullen deze dan ook net zolang opjagen totdat ze overlijden.

 

Ook doktersvissen zijn erg populair, vooral de blauwe doktersvis. De blauwe doktersvis is namelijk ook bekend van Finding Nemo; daarom willen veel mensen deze vis ook in hun aquarium hebben. Deze vissen hebben echter ook een gebruiksaanwijzing. Ze moeten in een aquarium zitten waar de watertemperatuur tussen de 22 en 26 graden is. Deze vissen moeten echt voldoende ruimte hebben. Als je ze koopt, kunnen ze nog klein zijn, maar ze kunnen uitgroeien tot een vis van 30 centimeter. Als ze onvoldoende ruimte en schuilplaatsen in het aquarium hebben, kunnen ze agressief worden naar andere soorten toe. Dit kan erg ver gaan. Zorg er dus altijd voor dat je met doktersvissen een aquarium met een inhoud van minstens 500 liter hebt.

Koop bij een specialist

Wil je graag vissen kopen, ga dan niet naar grote tuincentra bijvoorbeeld. Kies altijd voor een echte specialist die je kan vertellen welke vissen voor jouw aquarium het meest geschikt zijn. Een echte specialist kan je namelijk ook altijd vertellen welke vissen wel en niet bij elkaar kunnen, en welke vissen welke omstandigheden nodig hebben.

Leuk? post

Plaats een reactie