Wyandotte kriel

Wanneer u op zoek bent naar een leuk kippenras, dan heeft u veel opties. Maar wij raden u de Wyandotte kriel altijd aan. Dit is het bekendste kippen ras van Nederland. Het uiterlijk van deze kippen zijn wel erg verschillend. Er zijn namelijk 25 verschillende kleurcombinaties. Het ras is tegenwoordig overal in de wereld te verkrijgen. Van origine komt deze kippensoort uit de Verenigde Staten. Vooral in Nederland zijn de kippen nu erg populair. De kippen hebben ronden vormen, mooie lijnen en een open staart. Ook hebben ze speciale kleurslagen.

Kleuren van de Wyandotte kriel

De kippen van Wyandotte kriel hebben een vriendelijk en rustig karakter. Dit maakt de kippen uitermate geschikt voor kinderen. Wanneer u niet direct weet waar wij het over hebben, heeft u ze vast wel eens gezien. Ze zijn erg goed te herkennen aan hun gele poten. Dit is echt een belangrijk kenmerk van deze kippen. Ook hun roze kam is erg kenmerkend en opvallend. Door de ronde vromen en mooie lijnen werden ze ook een tijdje aantrekkelijk bij hobbyfokkers. Een andere reden waarom deze kriel zo populair is, is de broedsheid. Vooral de krielvariant van deze soort is vaak een betrouwbaar broeds. Wat ook grappig is om te vertellen is dat dit ligt aan de kleurslag van de beesten. Het is ook te herleiden naar een aantal aspecten die laten zien wanneer ze eieren liggen. Zo moet je kijken of de kippen genoeg ligt krijgen. Dit is gemiddeld 14 tot 16 uur per dag. Is de huisvesting contant? En krijgen de kippen goed voer. Dit wordt ook wel legvoer genoemd.

25 verschillende kleurslagen

Zoals we al eerder noemden is dat de Wyandotte kriel beschikbaar is in 25 verschillende kleurencombinaties. De kleuren die ze onder andere kunnen hebben is Goudpatrijs, Zilverpatrijs, zilverzwart en ga zo maar door.

Leuk? post

Plaats een reactie