De leukste vissen voor in je aquarium

Een aquarium houden is een heel leuke hobby. Je kunt er de hele dag mee bezig zijn en het staat natuurlijk prachtig in je woning. Je kunt kiezen uit een zoetwateraquarium of een zeewateraquarium. In een zoetwateraquarium staan voornamelijk planten en kun je bijvoorbeeld goudvissen houden. In een zeewateraquarium staan koralen en anemonen, geen planten. Hier heb je ook weer andere vissen voor nodig. Deze vissen online bestellen kan gelukkig erg makkelijk, waardoor je de deur niet eens meer uit hoeft. Wij vertellen je graag meer over de leukste vissen voor in je zeewateraquarium.

Anemoonvissen

Een van de meest populaire soorten zijn natuurlijk de anemoonvissen. Dit zegt je misschien direct niet veel, maar vast wel als we het over Nemo vissen hebben. De anemoonvis is namelijk hetzelfde visje als die in de welbekende animatiefilm. Dit is meteen ook de reden dat deze vis zo populair is. Het is wel belangrijk dat je je van tevoren goed verdiept als je een anemoonvis wil kopen, omdat deze er natuurlijk niet alleen voor de sier zijn. De visjes moeten goed verzorgd worden en er moet bijvoorbeeld altijd een anemoon in je aquarium zitten. Deze vissen leven namelijk samen met de anemoon en zorgen voor elkaar.

Doktersvissen

Om even in de Nemo film te blijven, zijn ook de doktersvissen erg populair. De blauwe doktersvis is namelijk Dory in de film, en ook deze vis is daarom zeer geliefd bij kinderen. Waar Nemo vrij klein is, kan dat bij Dory toch heel anders zijn. Dit is namelijk in veel gevallen een grote vis die wel 40 centimeter groot kan worden. Daar heb je dus een groot aquarium voor nodig. Als deze vissen namelijk te weinig ruimte hebben, zijn ze ineens niet meer zo lief als dat ze lijken. Dan kunnen ze namelijk agressief worden tegenover andere vissen en kunnen ze erg territoriaal worden.

Vissen voor beginners en voor gevorderden

Er kan veel verschil zitten in de verzorging van aquariumvissen. Ook kunnen sommige vissen wel, maar andere vissen juist niet goed tegen beginnende bakken. Dit komt dan door de schommelende waterwaardes. Begin je net met een aquarium, dan is het slim om te kiezen voor vissen die makkelijker te houden zijn en die goed tegen schommelende waterwaardes kunnen. Je kunt je hier altijd over laten adviseren door een specialist!

Leuk? post

Plaats een reactie