Koraal in je aquarium

Als je in het bezit bent van een aquarium is er niets mooier dan kleurrijk koraal. Koraal maakt je aquarium dromerig en mooi. Koralen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Toch kun je niet zomaar alle soorten koraal in je aquarium zetten. Koraal in je aquarium vergt zeker wat kennis.

Koraal voor een beginner

Ben je een beginnende aquariumhouder, dan is een van de makkelijkst te houden zoutwater koralen de Sarcophyton. Dit wordt ook wel Paddestoel Lederkoraal genoemd. Deze koralen houden zich goed staande in een bak waarin de waardes nog wat schommelen, zoals vaak het geval is in het aquarium van een beginner. Dit koraal geeft zelfs aan wanneer het goed gaat met je waardes. Als het koraal er mooi uitziet, zijn je waardes optimaal. Zo niet, dan moet je iets doen aan je waardes. Dit koraal is dus niet alleen mooi voor in je aquarium, maar ook nog eens erg handig. Het koraal heeft de vorm van een paddenstoel, vandaar de naam, en het is er in verschillende kleuren.

Let op het soort koraal

Als je koraal in je aquarium gaat houden, let er dan wel op dat je vissen hebt die reefsafe zijn. Is dit niet het geval, dan knabbelen ze je koraal kapot. Ook is het per soort koraal verschillend of het water voorzien moet zijn van verschillende stoffen. Sommige koralen hebben bepaalde stoffen nodig. Let ook op de verlichting. Koralen halen het voedsel namelijk vooral uit licht. Is dit niet voldoende, dan kan er plankton worden bijgevoerd. Wil je koraal aanschaffen? Vraag dan altijd eerst advies in de winkel waar je het aanschaft. Een goede zeeaquarium winkel is Coral and Fish Store.

Zoutwatervissen

Koraal kan enkel worden gehouden in een zoutwateraquarium. Goede zoutwatervissen voor in je zoutwateraquarium zijn de anemoonvis, de blauwe of gele doktersvis, de rode dwergkeizer en de gele lipvis. Dit zijn enkel voorbeelden van vissen die goed passen in een zoutwateraquarium, uiteraard zijn er nog veel meer soorten mogelijk. In een zoutwateraquarium houd je tropische vissen. Er is dus veel licht nodig in je aquarium.

Buiten koraal en vissen heb je natuurlijk ook nog andere benodigdheden nodig voor in je zoutwateraquarium. Vraag goed na wat je precies nodig hebt en of dit allemaal goed in balans is met elkaar.

Leuk? post

Plaats een reactie