Jack Russel en katten een goed idee?

Als u in het bezit van bent van een kat, is het dan een slim idee om een jack Russel in uw gezin erbij te nehmen en hopen dat die twee goed met elkaar op kunnen schieten?

Helaas is het antwoord hierop: NEE

Ook al is uw hond vanaf jongsaf aan goed gesocialiseerd met katten, toch zullen de aangeboren karakters van honden en Jack Russels met elkaar botsen.

Het Jack Russel energie niveau is hoog

Ten eerste, Jack Russells zijn honden met een hoog energieniveau en katten raken al gauw in de stress. Als we van het meest positieve uitgaan, zal uw hond de kat irriteren , omdat een Jack Russel weinig stil zit. Een kat ligt vaak lekker stil te soezen. Die twee karaktereigenschappen gaan niet samen.

Jack Russel Terriers zijn jagers

Ten tweede, Jack Russels zijn gefokt om te jagen. Een hond die zich slecht gedraagt zal negatief op uw kat reageren, zeker als hij een stuk kleiner is.

Het is wel vaker gebeurd dat Jack Russel terriers kleinere dieren zoals katten acherna zitten door hun sterke jachtinstinct. Het kan nog wel erger dat er een scenario optreedt waarbij uw kat en Jack op dagelijkse basis elkaar in de haren vliegen.

Dit kan worden omgekeerd in het geval van een timide of goed gedragende Jack Russell. In dit geval zal de kat de Jack een paar tikjes op zijn kop geven. Katten zijn niet zo goed in het herkennen van lichaamstaal zoals mensen en honden dit kunnen. Ze zien het nieuwsgierige gedrag vaak als aggressie.

Leuk? post

Plaats een reactie