Fazanten houden

Fazanten houden

Bij De Hobbytuinder hebben we veel verschillende soorten siervogels in ons aanbod. Een van de populairste soorten die we in huis hebben zijn fazanten; deze prachtige siervogels zijn de bekendste in het wild levende hoenderachtigen van dit land. Fazanten houden hoeft geen problemen op te leveren zolang u rekening houdt met een aantal aandachtspunten. Het gedrag van deze vogels verschilt per soort en daarom raden wij u sterk aan uzelf van tevoren goed in te lichten.

 

Het gedrag van fazanten

Fazanten houden begint met het kennen van uw vogels. Het gedrag van fazanten is verschillend per soort, maar voor vrijwel iedere soort geldt dat de hanen zeer agressief kunnen zijn jegens hun soortgenoten tijdens de paartijd. Als u een groep fazanten samen wilt houden is het aan te raden om één haan samen te houden met meerdere hennen, aangezien de haan in deze situatie zijn krachten kan verdelen. Dit voorkomt veel agressie en vervelende situaties.

 

Meerdere hennen en hanen bij elkaar zetten raden wij dus af, aangezien dit gegarandeerd tot veel vechtpartijen en bloedvergieten zal leiden. U kunt echter wel een groep hanen van verschillende soorten bij elkaar zetten; in deze situatie (zonder hennen) zullen ze geen aanleidingen hebben om met elkaar op de vuist te gaan en heeft u de mogelijkheid om een mooie, kleurrijke verzameling fazanten samen te stellen.

 

Fazanten kunnen verder prima samen met andere rustige diersoorten zoals kippen, duiven, geiten en pauwen leven zolang er genoeg ruimte is binnen hun verblijf.

 

Voeding

Fazanten staan bekend als echte alleseters, dus de voeding van uw fazanten zal niet veel problemen voor u opleveren. Het hoofdvoer van fazanten is een geperste korrel en deze wordt aangevuld met onkruid of fruit. Op een verantwoorde manier fazanten houden is pas haalbaar wanneer u de juiste voeding gebruikt, dus raadpleeg onze hulp wanneer u vragen heeft.

Leuk? post

Plaats een reactie