Een bijzonder lonende hobby

Voor consumptie van het kweken van grote vissen zoals de Meerval heb je een grote kweekbak nodig. Maar als je er een hobby van wilt maken volstaat een kweekbakje, in een klein formaat gaat 0,7 liter. Vaak heb je nieteens planten nodig, dat hangt uiteraard af van de vissoort. Bij bijvoorbeeld de Labyrinth vis kan een klein stukje piepschuim al voldoende zijn. Waar je vooral rekening mee moet houden is de watertemperatuur; deze zal altijd tussen de 19 a 27 graden Celsius moeten liggen. Vissen kunnen best goed tegen extreme temperatuur verschillen maar dan moet je wel een sterke vis hebben.

Tropische vissen kweken

Als hobbyist kan je het beste als eerst een kweekbakje voor aquarium kopen. Tropische vissen kweken is niet erg moeilijk, als je de juiste kennis en spullen hebt zeker niet. Het paringsritueel van Tropische vissen duurt wel lang, soms wel drie uur. Je moet bij Tropische vissen na de afzetting van de eitjes, de eitjes meteen van de ouders scheiden. De kans is namelijk aanwezig dat de ouders de eitjes opeten. Niet alle soorten eten de eitjes op dat maar je kan beter het zekere voor het onzekere nemen.

Voldoening

Vissen kweken is een hobby die je niet even tussendoor uitoefent. Terwijl het ook weer niet iets is waar je elke vrije minuut van je tijd in hoeft te investeren. Jij helpt de natuur een beetje en de natuur doet de rest. En juist het gedeelte waarin jij helpt is het gedeelte dat geduld, kennis en beleid vraagt. Het geeft uiteindelijk ontzettend veel voldoening als de eitjes zijn uitgekomen en er kleine guppy’s in je kweekbakje rondzwemmen die zich vervolgens ontwikkelen tot volwassen en sterke vissen.

Leuk? post