Verlichte architectuur in Oost-Europa

Het parlementsgebouw in BoedapestWanneer je dol bent op het bezoeken van verschillende steden in Nederland of Europa kom je veel fascinerende soorten architectuur tegen die de steden sieren. Deze steden zijn trots op hun architectuur in- en rondom het gebied. De vele gebouwen worden op een bijzondere manier verlicht waardoor ze eigenaardige en imposante vormen aannemen. Deze gebouwen zijn door middel van een lichtplan in kaart gebracht om extra nadruk te leggen op hun verbluffende bouwtechniek.

Cultureel hoogstandje van Hongarije

Een van ‘s werelds mooiste steden is toch wel Boedapest. Deze stad in Hongarije wordt doorkruist door de Donau, ook een van de langste en mooiste rivieren ter wereld. Wanneer je over de bruggen loopt, heb je een mooi overzicht welke mooie en zeer imposante paleizen en kathedralen zich langs deze rivier bevinden. Door het licht lijkt het vooral alsof de gebouwen tot leven komen en er een extra dimensie aan wordt toegevoegd. Als je ‘s avonds niet langs de Donau wilt lopen, dan zijn er genoeg mogelijkheden om verder de stad in te lopen. Een van de meest prominente plaatsen is het Heldenplein, het is makkelijk te voet te bereiken of vraag aan een van de taxichauffeurs om je erheen te brengen. Bijna alle grote toegangswegen leiden langs het Heldenplein ook wel het milleniumplein genoemd. Dit plein is aangelegd om het duizendste bestaansjaar van Hongarije te vieren. De veertien grootste en meest invloedrijke Hongaren zijn hier afgebeeld op een standbeeld. Meteen naast de het Heldenplein vind je het grootste en meest belangrijke park van Boedapest die in het donker ook zeer sfeervol door de outdoor verlichting zoals van Fagerhult wordt verlicht. Naast het park vind je ook meteen een badhuis en een grote dierentuin.

De stad aan de Moldau

Een ander land welke dichtbij Hongarije ligt en ook een van de meest mooie steden in Europa huisvest is Praag. Praag is een enorm historische stad waar alle bouwwerken nog goed bewaard zijn. Wat kenmerkend is aan Praag net als Boedapest is dat het wordt doorkruist door een rivier, namelijk de Moldau. Wanneer je aankomt in Praag is het zeker een aanrader om over de zeer indrukwekkende bruggen van Praag te lopen. Ook in de avond is het zeer mooi om de gebouwen aan de Moldau te aanschouwen. Ook deze worden prachtig verlicht door de zeer verfijnde lichtplannen die erop los zijn gelaten. Als je even behoefte hebt aan rust dan kun je bij uitstek een van de mooie parken in Praag bezoeken. Vanuit het Letna park kun je de stad mooi overzien en zie je de geweldige architectuur van Praag.

 

Zo zijn er nog veel meer mooie steden die je kan bezoeken in Europa, door een interrail door Europa te boeken kan je veel van dit soort prachtige steden langs gaan en je kijk op midden en oost Europa verbreden. Loop ‘s avonds door de indrukwekkende straten en bekijk de mooi verlichte gebouwen om je heen.

Leuk? post