De taxi nemen in Azië: een goed plan?

Steeds meer mensen gaan de laatste jaren backpacken door Azië. Het is vooral onder studenten een echte trend aan het worden. Men bezoekt dan niet slechts één land of stad, maar reist een groot deel van het continent door. Dat kan op verschillende manieren. Als je van de ene stad naar de andere moet, ligt de trein of de boot voor de hand in Azië. Dat zijn simpelweg de snelste en goedkoopste opties. Van het ene land naar het andere pakt het merendeel het vliegtuig. De vraag is echter wat je moet doen als je binnen een stad van A naar B wil komen. De taxi is dan de beste optie.

 

In het chaotische verkeer dat de meeste Aziatische landen kennen is het niet verstandig om zelf de weg op te gaan. Zowel met de auto als met de fiets is het ronduit gevaarlijk. Je kunt je daarom beter laten vervoeren door een local. En dat kan in Azië op de meest uiteenlopende manieren. Zo kun je rondgereden worden in een fietsriksja. Het is misschien niet de meest praktische manier van vervoer, maar het is zeker het overwegen waard. Anders kun je er ook voor kiezen om achterop een brommer te springen of een ‘gewone’ taxi te pakken. Hoewel ze in Azië tegenwoordig bijna geen gewone taxi’s meer hebben. In Singapore kun je namelijk rondgereden worden in Maserati’s en Lamborghini’s tegen het lieve prijsje van 200 dollar. Voor de toerist met geld is het een unieke ervaring. Maar ook voor de toerist zonder geld is een taxi het beste alternatief. In Aziatische steden als Hanoi en Bangkok zijn de taxi’s spotgoedkoop en bovendien de snelste optie. Als je zelf een auto huurt, is de kans groot dat je verzeild raakt in bizarre verkeerssituaties.

 

Wanneer je in Azië transport nodig hebt over een korte afstand, is de taxi het beste alternatief. Je komt het snelste op de juiste bestemming aan en betaalt bovendien een prima prijs. Toegegeven: het is niet zo rustig en comfortabel als bijvoorbeeld Taxi Hoofddorp of Taxi Bloemendaal, maar misschien is dat ook wel eens leuk. Als toerist wil je juist zo ver mogelijk ondergedompeld worden in een andere cultuur, en daar hoort in Azië ook het chaotische verkeer bij. Een ritje met de taxi hoort erbij.

Leuk? post