Pharrell Williams en G-Star ontwikkelen kleding met oceaanvuil

Steeds vaker wordt er aandacht besteed aan de leefomstandigheden van dieren in de oceaan en de gevaren die kleven aan het bevuilen van dit mooie water. Er wordt regelmatig olie en plastic afval gedumpt terwijl strandgasten dit ook gewoon in de afvalbak hadden kunnen gooien. Om een statement te maken tegen dit probleem heeft Pharrell Williams een mooi project gedaan.

Voor dit project werkte hij samen met het kledingmerk G-Star. Hoewel de populariteit iets minder wordt, werd dit merk veel door jongeren gedragen. Er zijn onder meer shirts, broeken en truien van te krijgen. En vaak staat er in het groot ‘G-Star Raw / Denim’ op. De Nederlandse kledingfabrikant deed nu iets unieks en creëerde kleding uit afval dat vanuit de oceaan komt.

G-Star veranderde het vuil in mooie kleding voor de Ocean collectie. De materialen werden gemaakt door Bionic Yam, een organisatie die gerecycled plastic in textiel veranderd. Williams, creative director van Bionic Yam, vertelt dat ze bewust voor dit kledingmerk hebben gekozen. “G-Star heeft de naam dat ze grenzen binnen fashion verleggen.”

Vooral spijkerbroeken zouden een interessante markt kunnen zijn volgens Williams. Iedereen heeft tenslotte wel een paar jeans in zijn kledingkast hangen. De Ocean collectie heeft echter nog veel meer te bieden. Er zijn zowel kledingstukken voor mannen als vrouwen. G-Star en Bionic Yam creëerde onder meer een jumpsuit, shirts, hoodies, broeken, jassen en een pet.

De meeste kleding is donkerblauw van kleur en heeft lichtere motieven. Opvallend is dat er patronen worden gebruikt maar op sommige kleren komen ook zeewezens voor. Zo is er bijvoorbeeld een octopus te herkennen.

Leuk? post