Levensreddende handelingen

De AED cursus

Hoewel ambulances in ons land over het algemeen snel op locatie zijn na het doen van een noodoproep, is het soms toch te laat als ambulancebroeders op de juiste locatie verschijnen. Als er een ongeluk gebeurt, als iemand onwel wordt of als iemands gezondheid op een andere manier in gevaar wordt gebracht, zijn de eerste minuten na de gebeurtenis van groot belang voor de gezondheid van het slachtoffer in kwestie. Wordt er in de eerste minuten op de juiste manier gehandeld door levensreddende handelingen te gebruiken, dan kan dit zomaar het verschil maken tussen leven en dood. Wil jij het verschil maken als je getuige bent van een ongeluk of een levensbedreigende situatie, zoals een beroerte? Volg dan een AED cursus en leer hoe je AED moet gebruiken om een leven te redden.

 

Wat leer je bij een AED cursus?

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een medisch hulpmiddel dat op steeds meer openbare ruimtes aanwezig is en gebruikt om het leven te redden van iemand met hartproblemen. Krijgt iemand een hartstilstand of heeft iemand plotseling te maken met een fibrillerend hart, dan kan het apparaat gebruikt worden om iemands leven te redden. Volg je een cursus voor de Automatische Externe Defibrillator, dan leer je hoe je dit apparaat moet gebruiken om echt levens te redden. Daarnaast wordt er vaak ook uitleg gegeven over de principes en handelingen van een reanimatie, zodat je ook hiermee uit de voeten kunt.

 

De cursus bestaat voor een deel uit theorie, maar bestaat voor het grootste deel uiteraard uit praktijkoefeningen die je kunt gebruiken om te oefenen met het gebruiken van een AED. Heb je de cursus gehaald, dan weet je precies hoe je het hulpmiddel moet bedienen om iemands leven te redden.

 

Waarom moet je een cursus volgen?

Een AED gebruiken lijkt misschien wat gemakkelijk als je dit op televisie ziet, maar in feite moet je verschillende handelingen volgen om het apparaat op de juiste manier te gebruiken. Volg je de cursus niet, dan leer je niet hoe je de AED op de juiste manier moet gebruiken en kan het voorkomen dat je in een noodsituatie de verkeerde handelingen volgt en iemands leven juist nog meer in gevaar brengt. Wil je het apparaat op de juiste manier gebruiken om iemands leven echt te redden, dan moet je te allen tijde een cursus volgen.

Leuk? post