Cultuur snuiven in Amsterdam

Amsterdam is niet enkel de titulaire hoofdstad van Nederland, maar ook nog eens de grootste Nederlandse stad. Een stad die wereldberoemd is om haar grachten, Wallen en natuurlijk de coffeeshops. Echter is Amsterdam niet alleen een geweldige toeristenstad, maar heeft het nog heel veel meer te bieden. Van kunst en cultuur tot mogelijkheden om volledig uit je dak te gaan: Amsterdam heeft het! Daarnaast zijn er meer dan genoeg parkeermogelijkheden in Amsterdam, waardoor je altijd een dagje naar Amsterdam kunt, zonder je zorgen te moeten maken over een parkeerplek. In dit artikel vind je een aantal van de populairste bezienswaardigheden die in onze hoofdstad te vinden zijn.

Het Vondelpark

Op een mooie, zomerse dag kun je heerlijk genieten in het Vondelpark. Joggen, profiteren van de zon, een ijsje eten of rustig een joint roken. Het Vondelpark bestaat al sinds 1865 en is vernoemd naar Joost van Vondel, een beroemde toneelschrijver en dichter. In het Vondelpark is zelfs een beeld van hem te vinden.

Het Paleis op de Dam

Het Paleis op de Dam is een onderdeel van Het Koningshuis, gevestigd in het hartje van Amsterdam. Het Paleis op de Dam was vroeger bedoeld als het stadhuis van Amsterdam, tussen 1648 en 1665. Het gebouw werd sinds 1808 als Koninklijk Paleis gebruikt. De Koninklijke familie woont hier al een tijdje niet meer, maar het is nog steeds een schitterend gebouw om te zien.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste museum in Nederland. Zo telt het Rijksmuseum meer dan 200 zalen, gevuld met kunstwerken van de grote kunstenaars als Rembrandt en Van Gogh. In het Rijksmuseum zijn, naast natuurlijk de Nachtwacht, nog meer dan 1 miljoen andere kunstwerken te bezichtigen. Daar ben je wel een middagje mee zoet!

Het Anne Frank Huis

Anne Frank was het Joodse meisje die samen met haar Joodse familie onderdook in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze verscholen zich achter een boekenkast in het achterhuis. Tegenwoordig is haar naam wereldberoemd vanwege het dagboek dat ze geschreven heeft terwijl ze ondergedoken was. Het Anne Frank Huis is tegenwoordig een indrukwekkend museum waar je het achterhuis met eigen ogen kunt bezichtigen. Het Anne Frank Huis neemt je bij wijze van spreken terug in de tijd en verteld je meer over de levensomstandigheden van Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Amsterdamse Grachtengordel

In Amsterdam kun je met een bootje over de prachtige Amsterdamse grachten varen. De rondvaartboten in de Amsterdamse grachten behoren tot de best bezochte attracties in Nederland. Men is in 1612 begonnen met het graven van drie hoofdgrachten, de Prinsengracht, Herengracht en Keizersgracht. In de loop der jaren zijn de grachten flink uitgebreid, doordat Amsterdam zelf ook hard gegroeid is. De grachten zijn een echte aanrader als je Amsterdam eens wilt verkennen!

Leuk? post