Bezienswaardigheden bezoeken in Maastricht en omgeving

Maastricht is een erg mooie stad waar naast carnaval nog van alles te beleven, bezoeken en te vieren is. In dit artikel vind je informatie over verschillende bezienswaardigheden in de stad Maastricht – met behulp van Tripadvisor worden de beste toegelicht.

Boekenhandel Dominicanen

Deze boekenhandel kenmerkt zich doordat deze boekhandel gevestigd is in een ruim 700 jaar oude kerk: de Domincaner Kerk. Deze boekenhandel heeft het meest uitgebreide, complete en gevarieerde boekenassortiment in Maastricht, geen wonder dat deze dan ook zo geliefd is onder bezoekers. Naast boeken en muziek zijn er ook meer dan 100 activiteiten per jaar. Denk hierbij aan tentoonstellingen en presentaties van boeken en lezingen.

Grotten Sint-Pietersberg

Limburg kenmerkt zich in Nederland natuurlijk door de grotten die er te vinden zijn. Zo ook in de omgeving van Maastricht. Bij Fort Sint Pieter kunnen diverse grotformaties bezocht worden. In deze grotten is van alles te beleven. Zo kunnen ook kinderen van 3 tot 8 jaar een grottocht doen. Zij zullen verhalen te horen krijgen over dinosaurussen, leren vonken maken met een vuursteen en nog veel meer. Voor een wat actievere tocht kan er gekozen worden om op steps de grotten in te gaan. Een gids zal je op een step leiden door de grotten. Doordat je per step gaat kun je meer zien en zul je gegarandeerd zijn van een unieke ervaring. Ook zijn er diverse spelletjes in de grotten te doen. Kortom: erg leuk!

Vrijthof

De Vrijthof is een van de meest bekende pleinen in Maastricht en omgeving. Dit komt mede door de vele monumenten die er te vinden zijn. Zo zijn er 38 rijksmonumenten rondom het plein te vinden – voor de cultuursnuivers onder ons is dit een mooie plek om te bezoeken. Buiten de monumenten vinden er tevens verschillende evenementen plaats en zijn de terrassen veelvuldig bezet.

Valkenburg

Op zo’n 10 minuten rijden van Maastricht bevindt zich Valkenburg. Ook hier kan van alles ondernomen worden. Zo kan er heerlijk gewandeld worden in het wandelgebied Gerendal. Door steile hellingen is het voor velen een flinke uitdaging om hier te wandelen, maar niet minder leuk! Tevens is het geliefd bij fietsers vanwege het heuvelachtige gebied. Zo eindigt bijvoorbeeld ook de Amstel Gold Race in Valkenburg. Ook etappes van de Tour de France en de Vuelta komen door Valkenburg. Voor wielerfanaten is Valkenburg een must see. Mocht je ooit in de winterperiode naar Valkenburg gaan dan zal de kerstmarkt je niet teleurstellen.  De stad wordt omgetoverd tot een winterwonderland met een ondergrondse kerstmarkt.

Bereikbaarheid

Qua vervoer richting Maastricht valt er niks te klagen. Maastricht heeft een groot centraal treinstation en er rijden voldoende treinen om op de gewenste tijd te arriveren. Wanneer je met de auto komt, kun je via de snelweg direct bij de stad komen. De auto kan geparkeerd worden bij een beveiligde parkeergarage, voor alle parkeergarages in de stad kun je terecht op de volgende website; parkeren Maastricht.

 

Leuk? post