Het betalen van een eerlijke prijs voor jouw overnachting

Wanneer je op zoek bent naar een hotel zie je enorm veel verschillende websites voorbij komen. Stuk voor stuk geven ze aan dat ze de laagste prijzen bieden, maar toch zie je weinig verschil tussen de prijzen. Dit heeft een logische oorzaak. Over die oorzaak gaat deze blog. Wanneer je de oorzaak van dit geval weet, snap je waarom je altijd teveel betaalt voor een hotel en wat je daaraan kunt doen.

Hoe werken vergelijkingssites?

Vergelijkingssites zijn geen goede doelen. Voor consumenten zijn deze partijen geheel gratis te gebruiken. Voor bedrijven natuurlijk niet. Vergelijkingssites werken op basis van een vaste voor ingestelde marge. Deze marge kan oplopen tot 40 procent. Op die manier weet je zeker dat je altijd aanwezig bent en duidelijk naar voren komt. Deze marge is dus deel van de prijs. Nu zou je denken: dan biedt het hotel toch gewoon een lagere prijs aan op hun eigen website? Dat is iets wat niet mag. Vergelijkingssites verplichten hotels namelijk om precies dezelfde prijs aan te bieden op hun eigen site als op de vergelijkingssite.

Korting op je overnachting

Door slim om te gaan met deze kennis kun je er wat aan doen. Aangezien je nu weet dat je standaard 40 procent marge betaalt kun je beter eens kijken op de website van het hotel zelf. Deze sites hebben ook niet stilgezeten en kunnen tegenwoordig ook een bookingsmodule aanbieden. Hoewel er geen directe korting gegeven mag worden op een hotel overnachting, mag een hotel wel korting geven op extraatjes. Zo geeft dit hotel in het hartje van Hilversum nu 20 procent korting op het ontbijt.

Fijne vakantie!

Als laatste rest mij alleen nog om je een hele fijne vakantie te wensen en ik hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. Fijne vakantie!

Leuk? post

Plaats een reactie