Een website maken zonder specialistische kennis

Er bestaat een hele nieuwe generatie tools waarmee je in een mum van tijd je eigen website online hebt. Met een contentmanagementsysteem (CMS) kan een kind de was doen. Moeilijke en specialistische HTML en CSS taal hoef je hiervoor niet te kennen, dat genereert het CMS voor je. Het enige dat je nog zelf moet kunnen, is met het CMS werken. Gelukkig is er dankzij het internet ook veel informatie te vinden waar je stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf een eenvoudige website kunt bouwen.

Een professionele en goedkope website met WordPress

Een bekend voorbeeld is WordPress. En het goede nieuws is dat WordPress zelf gratis is. Natuurlijk heb je wel kosten voor het hosten van je website, maar zelfs met WordPress VPS hosting hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Kies je ervoor om echt op alles te besparen, dan kun je je website vast ook helemaal gratis maken. Maar dan krijg je wel een subdomein en vooral voor zakelijke websites komt dat een stuk minder professioneel over.

Je website optimaliseren

Met een CMS, domein en hosting alleen ben je er nog niet. Er zijn zo ontzettend veel websites, dat het tegenwoordig ook belangrijk is dat je opvalt en dat je website effectief is. Daar zijn verschillende methoden en technieken voor waar je rekening mee moet houden bij het maken van je website. Met het optimaliseren van je website ben je eigenlijk continue bezig. Zo kun je gebruik maken van gebruikersstatistieken, user feedback tools en SEO-teksten.

Door linkbuilding kom je hoger in Google

Een website hoger in Google laten komen doe je door meer backlinks te verkrijgen. Ruilen is een tijdrovende zaak en werpt vaak weinig vruchten af. Daarom kun je veel beter backlinks kopen en het heft in eigen handen nemen.

5/5 - (1)