Hoe kan je chatten?

chat

Het fenomeen chatten zullen we allemaal wel kennen.

Je hebt een apparaat ofwel telefoon ofwel computer en stuurt berichtjes heen en weer naar andere personen. Dit is natuurlijk heel handig aangezien het weinig moeite kost om met een ander in contact te komen. Je chatpartner kan bijvoorbeeld ook aan de andere kant van de wereld zitten. Wellicht zal de verbinding net iets slechter zijn, maar binnen no time zal de ander je berichtjes kunnen lezen.

Er zijn allerlei verschillende manieren om te chatten.

Zoals we net al zeiden gebruik je daar vaak een telefoon of computer voor. Op de telefoon wordt vaak via whatsapp gechat of via facebook messenger, die sinds enkele maanden veel beter toegankelijk is voor mobiele apparaten. De vorm van chatten wordt vaak gebruikt voor korte oppervlakkige gesprekjes, maar dit is natuurlijk niet strikt noodzakelijk. Daarbij kan ook erg gemakkelijk grote groepschats worden aangemaakt, waarmee je gelijk je hele voetbalteam of je familie in één keer kunt bereiken. Erg handig dus!

Daarnaast kan je ook chatten via de computer.

Veelal gebeurt dit via facebook, skype al dan niet met een videoverbinding of door msn te gebruiken. Daarbij moet wel gezegd worden dat msn wel een beetje uit de mode is geraakt.
Met skype kan je dus ook gebruik maken van beelden in plaats van alleen maar teksten te typen. Dit is natuurlijk erg leuk als je familieleden of vrienden wel zien en niet alleen tekst van hun wil lezen. Het chataspect wordt hier meestal wel een beetje minder, doordat men vaak gaat praten met een audioset. Echter, kan je tijdens de videoverbinding nog steeds tekstberichten naar elkaar sturen. Dit is natuurlijk erg handig, wanneer je tijdens een lange treinreis of op je werk niet andere mee willen laten genieten van je persoonlijke gespreken.
Naast het chatten via een platform waar je een account voor nodig hebt, zijn er online ook allerlei aanbieders waarmee je altijd met onbekende in contact komt. Dikwijls zitten deze platforms vol met mensen die erg opgepaste onderwerpen aansnijden en laten vaak via de webcam grote delen van hun lichaam zien. Echter, zijn er vaak wel manier om deze mensen te laten blokkeren. Het is echter niet aan te raden om dit te doen, mocht je hier aanstoot aannemen. Als je goed zoekt zijn er zeker ook goed chat platformen met leuke, gezellige mensen van over de hele wereld: er zal een wereld voor je open gaan.

Leuk? post