De Microsoft Surface Pro X: Uitgebreide Review

Met de introductie van de Microsoft Surface Pro X zet Microsoft een belangrijke stap in de technologische vooruitgang. Dit apparaat belichaamt de perfecte combinatie van elegantie en kracht, ontworpen om een naadloze en indrukwekkende gebruikerservaring te bieden. In dit artikel zullen we gedetailleerd ingaan op de kenmerken, specificaties en voordelen van de Microsoft Surface Pro X.

Touchscreen en Scherm van de Surface Pro 10

microsoft surface x10 pen schrijven touchscreen

De Microsoft Surface Pro 10 is uitgerust met een 13-inch PixelSense™ touchscreen, ontworpen voor natuurlijke navigatie. Het scherm biedt een high-end virtuele edge-to-edge ervaring met een hoge resolutie. De 3:2 hoogte-breedteverhouding zorgt voor een perfecte schaal voor het bekijken van Word-documenten, websites en meer.

Specificatie Omschrijving
Type PixelSense™-scherm
Grootte 13 inch
Resolutie 2880×1920 (267 PPI)
Beeldverhouding 3:2
Aanraakmodus 10-punts multi-touch

 

Processor en Prestaties van de Surface Pro 10

De speciaal gebouwde Microsoft SQ® 1 en SQ® 2 processors leveren snelle, 8-core prestaties, waardoor je kunt multitasken in alle Microsoft 365*-apps en meerdere tabbladen, en kunt genieten van gaming op consoleniveau.

In tegenstelling tot de Microsoft Surface Pro 8 en 9 komt de 10 niet met Intel processoren. De i5 en i7 komen dus niet terug. Microsoft heeft gekozen voor de SQ1 en SQ2 cpu’s maar daarbij loop je tegen enkele beperkingen mogelijk aan qua software. Niet alle programma’s worden namelijk ondersteunt.

Het is belangrijk om te vermelden dat de Microsoft SQ® 1 en SQ® 2 processoren specifiek zijn ontworpen voor de Surface Pro X en deze maken gebruik van de ARM-architectuur. Dit betekent dat deze processoren de mogelijkheid hebben om zowel 32-bits als 64-bits ARM-toepassingen uit te voeren, evenals 32-bits x86-toepassingen door middel van emulatie.

pen voor microsoft surface pro x

Geheugen en Opslag van de Surface Pro 10

De Surface Pro 10 is beschikbaar in configuraties van 8 GB of 16 GB LPDDR4x RAM, en een verwisselbare Solid State Drive (SSD) met opties van 128 GB, 256 GB of 512 GB, waardoor snelle opstarttijden, vloeiende multitasking en ruime opslagruimte mogelijk zijn.

 

Connectiviteit van de Pro X

Wat betreft connectiviteit biedt de Surface Pro 10 2 USB-C®-poorten, die gebruikt kunnen worden voor het aansluiten op externe 4K-monitoren, het opladen van je telefoon of het gebruik van een USB-schijf. Het apparaat is ook verkrijgbaar met optionele Gigabit 4G LTE, waardoor je altijd en overal verbonden blijft.

Batterijduur van de Surface Pro 10

Een van de hoogtepunten van de Surface Pro 10 is de batterijduur, die tot 15 uur meegaat bij normaal gebruik van het apparaat, zowel met Wi-Fi als 4G LTE Advanced.

Aansluitingen
2 x USB-C®
1 x Surface Connect-poort
Poort voor Surface Keyboards
1 x nano SIM
Compatibel met Surface Dial off-screen interaction*

 

surface pro x iconen

Camera, Video en Audio van de Surface Pro X

De Surface Pro 10 is uitgerust met een ingebouwde camera aan de voorzijde met 1080p HD-video, ondersteund door dual Studio Mics en geoptimaliseerde luidsprekers voor de beste belervaring ooit op Surface Pro. Het apparaat heeft ook een camera aan de achterzijde met 10 megapixels en autofocus met HD-video in 1080p en 4K.

Camera’s, Video en Audio
Windows Hello gezichtsverificatiecamera (voorzijde)
5.0MP camera aan de voorzijde met full HD-video-opname in 1080p
10.0MP camera aan de achterzijde met autofocus en HD-video in 1080p en 4K
Dual far-field Studio Mics
2W-stereoluidsprekers met Dolby® Audio™-geluid

 

Veiligheid en Beveiliging

Veiligheid is een topprioriteit voor Microsoft, en dit blijkt uit de verschillende beveiligingsfuncties van de Surface Pro 10. Het apparaat is uitgerust met een Firmware TPM-chip voor bescherming op bedrijfsniveau en BitLocker-ondersteuning, en biedt bescherming op bedrijfsniveau met Windows Hello-gezichtsaanmelding.

 

Specificaties van de Pro X van Microsoft

Kenmerken Specificaties
Touchscreen en Scherm 13-inch PixelSense™ touchscreen met hoge resolutie
Processor Microsoft SQ® 1 en SQ® 2
Geheugen 8GB of 16GB LPDDR4x RAM
Opslag Verwisselbare Solid State Drive (SSD): 128GB, 256GB, 512GB
Connectiviteit 2 USB-C® poorten, optionele Gigabit 4G LTE
Batterijduur Tot 15 uur bij normaal gebruik
Camera, Video en Audio Camera aan voor- en achterzijde, 2W-stereoluidsprekers
Veiligheid en Beveiliging Firmware TPM-chip, Windows Hello-gezichtsaanmelding

 

Wanneer is de Surface Pro X te koop?

Wat betreft een nieuwe versie van de Surface Pro X die mogelijk in september of oktober 2023 wordt uitgebracht, kan ik geen specifieke informatie bieden, aangezien mijn kennis tot september 2021 is bijgewerkt. Het is echter gebruikelijk dat Microsoft hun productlijnen elk jaar of om de paar jaar vernieuwt.

5/5 - (1)

Plaats een reactie