De computerskills van een sectretaresse

Voor hedendaagse secretaresses is het erg belangrijk dat zij hun computerskills meenemen in de tijd. Bedrijven zijn alsmaar bezig om te veranderen, waardoor ook de functies steeds verder door veranderen. De traditionele secretaresse heeft al in vele bedrijven plaats moeten maken voor de ‘assistant professional’. Voor secretaresses is het dan ook erg belangrijk om in te springen op de behoeftes van managers, omdat het aanbod van secretaresses steeds groter wordt, en de markt niet evenredig mee groeit.

 

Hieronder vind je een aantal vaardigheden die belangrijk zijn voor de hedendaagse secretaresse

Goede beheersing van de taal

Wanneer je bij een Nederlandstalig bedrijf werkt, is het vanzelfsprekend dat je de Nederlandse taal foutloos kunt schrijven. Werk je bij een internationaal bedrijf waar je veel met Engels te maken krijgt is het ook erg belangrijk om goede kennis van de Engelse taal te hebben.

Microsoft Office

Een belangrijk onderdeel van de computerskills van een secretaresse zijn de kennis van de verschillende programma’s van Microsoft Office. Als je een opleiding secretaresse volgt, zullen de programma’s Microsft Office Word, Excel en Powerpoint zeker aan bod komen. Je moet weten hoe je in deze programma’s brieven, documenten en presentaties kunt maken en een administratie moet bijhouden.

Archiveren

Tegenwoordig moet je als secretaresse weten hoe je in de ‘Cloud’ werkt. Alle bestanden die je ontvangt of aanmaakt of voor collega’s moet verwerken, moet je in de cloud opslaan en goed archiveren. Dit moet regelmatig bijgehouden worden en eventueel ook opgeschoond worden.

Social Media

Tegenwoordig kun je bijna niet meer om social media heen. Het is belangrijk om je wegwijs te maken in diverse social media en dit op een handige manier te gebruiken. Probeer er niet alleen zichtbaar op te zijn, maar probeer er juist ook wat uit te halen zoals kennis en informatie die voor jouw carriere belangrijk kan zijn.

Leuk? post