Certificaten voor een ICT’er

Tegenwoordig is het naast een IT opleiding, ook belangrijk om bepaalde certificaten te behalen. Het is natuurlijk afhankelijk van de business waarin je aan de slag wil, maar het gros geeft je meer mogelijkheden. Ritchie Solutions is expert in detachering en systeembeheer. Zij vertellen ons welke certificaten belangrijk zijn om te hebben.

1 – CCDP: Cisco Certified Design Professional

Met dit certificaat op zak kun je geavanceerde netwerken opzetten voor verschillende datacenters. Meerdere lagen, een VPN netwerk, draadloze domeinen en complexe beveiligingen. Voordat je hierin examen mag doen, dien je in het bezit te zijn van een CCNA, CCDA of een ander CCIE-certificaat. Én minimaal 7 jaar werkervaring.

2 – ITIL Expert Certification

ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Libary, en is een reeks van beste concepten en practices. Wanneer je dit certificaat hebt, ben je absoluut kundig en up-to-date wat betreft kennis. Zeker op het gebied van ICT-beheerprocessen.

3 – CISSP: Certified Information Systems Security Professional

Dit certificaat staat garant voor een goed beveiligde omgeving, denk aan: toegangscontrole, operationele beveiliging, applicatiebeveiliging, versleutelingen, enzovoorts. Vaak wordt deze kennis toegepast op de informatievoorziening van grote bedrijven.

4 – CCDA: Cisco Certified Design Associate

Het behalen van dit certificaat is een opstapje naar het CCDP certificaat. Je leert het opzetten van een gecoverd netwerk, waarbij voicetechnology een rol speelt.

5 – CCNP: Cisco Certified Network Professional

Hiermee toon je aan dat je netwerken tot 500 nodes kunt bedenken, implementeren, controleren en de problemen daarvan kunt oplossen. Een vereiste is wel dat je ongeveer één jaar relevante werkervaring hebt.

6 – CCNA: Voice

Spraak netwerken, dat is jouw specialiteit na het behalen van dit certificaat. Alle vaardigheden die bij de VoIP technologieën behoren komen voorbij: voicemail oplossingen, IP-telefonie, handsets en call control.

7 – VCP: VMware Certified Professional

Een populaire functie: mensen die veel van virtualisatie afweten. VMWare is een van de belangrijkste leveranciers op dit gebied, en met dit certificaat wordt je erkent als virtualisatie specialist.

8 – MCDBA: Microsoft Certified Database Administrator

Op zoek naar een manier om ervaring op te doen omtrent het ontwerpen, implementeren en beheren van de Microsoft SQL server? Dit certificaat helpt je! Ondanks dat veel andere IT’ers ook met dit certificaat rondlopen, blijft het een belangrijk papiertje om te hebben.

Leuk? post