Wavin afvoerbuis voor in en om de woning

Op het gebied van PVC afvoeren voor binnenshuis en buiten de woning behoort Wavin tot de absolute top. Met uitgebreide know-how en betrouwbare producten heeft Wavin als sinds vele jaren de normen op het gebied van technologie voor PVC afvoerbuizen gezet. Als marktleider voor kunststof leidingsystemen in Europa, kan het bedrijf uit de Niedersachsen overtuigen met een uitstekende service en een uitgebreide kostenbewaking van elk project. De verschillende types Wavin afvoerbuis garanderen een eersteklas flow, betrouwbaarheid op lange termijn, chemische bestendigheid, betrouwbare geluidsisolatie volgens DIN 4109 en veilige brandbeveiliging volgens DIN 4102 in de residentiële, commerciële en industriële bouw. Om deze betrouwbaarheid op lange termijn te waarborgen zijn alle systeemcomponenten in de fabriek vervaardigd en vervolgens onderworpen aan een interne kwaliteitscontrole.

Wavin afvoerbuis
Wavin afvoerbuis

Wavin afvoerbuis is veelzijdig

De afvoerleiding van Wavin uit PVC gaat verder dan het enkel op de muur of over de vloer aanleggen van een waterafvoer voor de wastafel, het bad of de douche. De leidingen zijn ook uitstekend geschikt en direct toepasbaar voor gebruik onder te grond. Wel zo gemakkelijk om met hetzelfde afvoerleidingsysteem voor afvalwater ook buiten het huis of in de kruipruimte verder te werken. Dit geeft de installateur of het klusbedrijf een universeel afvoersysteem voor de bouw in de woning maar ook daar buiten. Om het afvalwater gemakkelijk te laten afvoeren is een optimaal stroomgedrag in de PVC afvoerbuis noodzakelijk. Om een maximale volumestroom te bereiken en aanzettingen van vuil te voorkomen beschikken de buizen over een grote binnendiameter. Zo kan het afvalwater zonder veel lawaai en verstoringen, over de hele lengte voldoende doorstromen zonder weerstand. Wavin zorgt voor een hoge kwaliteit van het materiaal en de weerstand tegen hoge temperaturen, ook  na jaren van gebruik. Dit is een voorwaarde om de afvoerleidingen uit PVC niet alleen voor water maar op veel verschillende gebieden toepasbaar te maken, bijvoorbeeld ook voor vet afvalwater waarbij korstvormingen wordt voorkomen dankzij de gladde binnenwand van de buis.

Voor nieuwbouw en renovatieprojecten

Bij het kiezen van het juiste afvoersysteem voor de woning is ook de economische factor van groot belang. Wavin afvoerbuis en leidingen overtuigen niet alleen met zijn goede beschermende eigenschappen, maar ook door een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Ook in combinatie met comfort kan Wavin veel voor u betekenen, er is zelfs een robuuste drie-lagen buis gemaakt van polypropyleen beschikbaar die bestand is tegen externe spanningen en corrosie terwijl het een solide geluidsisolatie garandeert. Het assortiment omvat een groot aantal praktische oplossingen, inclusief speciale hulpstukken voor riool- en afvoerinstallaties in nieuwbouw en renovatieprojecten. Dit is met name van belang voor degenen die comfortabel willen leven, waarbij het ongemak veroorzaakt door storende geluiden van meet af aan een probleem vormt. Het doorstroomgeluid kan worden gereduceerd tot een geluidsniveau dat vergelijkbaar is met zacht gefluister. Ook hierbij zorgt de Wavin afvoerbuis voor een eenvoudige installatie met een grote flexibiliteit. De voor uw woning geschikte afvoerleiding selecteert u eenvoudig met de zoekfunctie op de website van Sani-bouw via het menu installatiematerialen.

 

Leuk? post