Waarop letten bij het aanbrengen van purschuim?

Gaat jij binnenkort een grote klus of verbouwing uitvoeren in huis? Dan ga je vast en zeker gebruikmaken van purschuim. In dit artikel lees je alles over waarop je moet letten bij het gebruik van purschuim.

Goede ventilatie en stofvrije ondergrond

Purschuim wordt gebruikt om gaten, naden en kieren dicht te maken. Er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten als je purschuim wil aanbrengen. Als eerste zorg voor goede ventilatie tijdens het gebruik van de spuitbus met purschuim komt er een soort gas vrij. Ga je aan de slag met het purschuim zet dan als het even kan een raam open. Goed ventileren is erg belangrijk om er gezond mee te kunnen werken. Met gezond bedoelen we dat je jezelf goed beschermd tegen het gas wat vrij komt bij het aanbrengen van het purschuim. Het volgende waar je op moet letten is dat de ondergrond stof en vet vrij is zo dat het purschuim goed kan hechten. om ervoor te zorgen dat het purschuim nog beter hecht is het verstandig om het purschuim een heel klein beetje nat te maken.

Gebruik niet teveel purschuim

Waar je nog meer op moet letten bij het aanbrengen van purschuim is iets waar veel mensen geen rekening mee houden. Het is namelijk zo dat purschuim gaat uitzetten en op een gegeven moment hard wordt. In de meeste gevallen vergeten mensen dat purschuim uitzet en spuiten ze een te grote hoeveelheid purschuim in de naad of kier. met als gevolg dat als het uitgehard is je een heleboel extra werk hebt om het teveel aan purschuim weer weg te snijden of te verwijderen. Dat is echt geen leuk karweitje. Daarom kun je beter ieder keer maar een klein beetje purschuim aanbrengen en dan eerst even afwachten en kijken of het genoeg is. Mocht het niet genoeg zijn om de kieren of naden te dichten dan kun je altijd nog wat extra purschuim aanbrengen.

5/5 - (15)