Trends voor 2017 in de metaalindustrie

In iedere branche zijn er elk jaar weer nieuwe trends te zien. Als het goed is volgt u de trends die in uw branche van belang zijn al trouw. Indien u dit nog niet doet, loont het soms om deze toch te volgen. U kunt zodoende namelijk inspelen op trends en bent op zijn minst op de hoogte van ontwikkelingen in de markt waar uw bedrijf zich op richt. In dit artikel leest u de meest belangrijke trends voor de metaalbewerkingsindustrie voor het jaar 2017.

Belangrijkste trends

Volgens een trendrapport van Rabobank zijn de volgende 6 trends in  2017 relevant voor de metaalbewerkingsindustrie.

Trend 1
Er is in 2017 een verkorting van de doorlooptijden te zien. De doorlooptijd is de tijd die geldt vanaf de bestelling tot aan de eindoplevering van de order, de productiedoorlooptijd of de tijd die geldt vanaf het moment dat de productie klaar is tot aan de uiteindelijke afleveringsdatum. Daarnaast worden seriegroottes ook verkleind.

Trend 2
In 2017 is er meer aandacht voor efficiënt produceren. Dit wordt ook wel leanmanagement genoemd. Bij leanmanagement ligt de focus op het verbeteren van bedrijfsresultaat door verspilling tegen te gaan. Hierbij worden capaciteiten binnen een organisatie op een slimme manier ingezet, zodat de klant zoveel mogelijk waarde geniet. Dit levert een efficiëntere productie op. Daarnaast wordt de kwaliteit constant, wat uiteindelijk leidt tot hogere winstgevendheid.

Trend 3
Toeleveranciers worden steeds vaker om ontwikkelingscapaciteit gevraagd door eindafnemers. Dit wordt in 2017 belangrijker en krijgt naar verwachting alleen maar meer belang.

Trend 4
Er komt meer vraag naar producten die met andere producten zijn samengesteld. Dit levert een meer complete totaaloplossing, die de eindafnemer behoeft. Producten worden bijvoorbeeld samengevoegd en verkocht in speciale sets. Handiger en voordeliger.

Trend 5
Voor bedrijven in de metaalindustrie wordt het in 2017 nog belangrijker om online te communiceren. Ook in deze branche neemt het belang hiervan dus toe. Ook voor industriële bedrijven liggen er op het wereldwijde web kansen voor communicatie en zichtbaarheid.

Trend 6
Er gaat steeds meer aandacht uit naar het ontwikkelen van innovatieve productietechnieken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de nieuwe techniek 3D-printen. Hiermee wordt dan ook geëxperimenteerd, zodat de optimalisatie van nieuwe productietechnieken kan plaatsvinden.

Het verloop van 2017

Stop niet met het volgen van trends van dit jaar en kijk op tijd naar de trends voor 2018. Ga dus door met volgen als u mogelijk wilt inspelen hierop. Is het ook niet gewoon leuk om te weten wat er in uw branche speelt?

Leuk? post

Plaats een reactie