Steigerhouten meubels door een meubelmaker

Vooral milieubewuste mensen houden vaak erg van steigerhouten meubels. Ze hoeven niet eens meer per se buiten in de tuin of op het terras te staan, ze kunnen tegenwoordig ook gewoon binnen worden gebruikt in kantoren, huizen of winkels. Steigerhout wordt in principe gemaakt van hout wat in de bouw is gebruikt voor steigers. Het is zo milieubewust om dit hout dus eigenlijk wordt gerecycled om meubels van te maken. Wanneer je een steigerhouten meubel wil aanschaffen om die reden is het dus ook erg belangrijk om goed na te gaan of het gebruikte hout van het meubel ook daadwerkelijk gebruikt is als steiger in de bouw. Soms komt het hout namelijk nog wel eens ergens anders vandaan.

 

Meubelmaker

De meubelmaker heeft nog een flink karweitje te doen wanneer hij het hout binnenkrijgt. Doordat het hout is gebruikt in de bouw is het meestal vies en zit er bijvoorbeeld gemorst cement op. Het hout moet dus goed worden schoongemaakt en geschuurd. Ook moet het mooi gelakt of gebeitst worden. Als dit proces is voltooid, heeft het hout een mooie en exclusieve uitstraling. Hierna kan het hout in elkaar worden gezet met schroeven of met lijm. Al deze keuzes zijn belangrijk om de kwaliteit van het meubel te waarborgen. Het is ook belangrijk om erover na te denken of het meubel voor binnen of voor buiten gaat worden gebruikt. Als een meubel bedoeld is om buiten te zetten, zal dit meubel ontzettend lijden onder weersinvloeden. Door de kou en de warmte zullen deze meubels erg krimpen en weer uitzetten. De constructie moet dus op een heel andere manier in elkaar worden gezet dan wanneer het meubel voor binnen is. Lijken deze werkzaamheden je nou allemaal heel leuk, dan kun je er eens over nadenken om een bouwopleiding te gaan volgen.

 

Steigerhout in de winkel

Steigerhouten meubels in een winkel kunnen een erg warme, sfeervolle uitstraling geven. Zo kan bijvoorbeeld een grote steigerhouten toonbank in het midden van de winkel gelijk een hele mooie sfeer geven. Als je dit combineert met comfortabele steigerhouten stoelen om te wachten bij de paskamers, kan het interieur van je winkel gelijk compleet zijn. Steigerhouten meubels kun je vaak ook op maat laten maken, dit kan een groot voordeel zijn, wanneer je bijvoorbeeld een kleine, of specifieke vorm ruimte ter beschikking hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

table-917682_640

 

5/5 - (11)