Een inrijstelling of Inloopkast voor je magazijn?

 

Een inrijstelling kan je helpen bij het overzichtelijk opslaan van goederen en producten. Een inrijstelling heeft veel voordelen ten opzichte van andere modellen stellingen.

 

Het is verstandig om eerst een duidelijk beeld te krijgen van een inrijstelling. Een inrijstelling is wellicht het best te vergelijken met een inloopkast. Het is een systeem waarin de gebruiker naar binnen loopt in een smalle gang en daar spullen uit haalt. Er zijn een paar saillante details die verschillen tussen een inloopkast en een inrijstelling. Om te beginnen: een inrijstelling bevat geen kleren zoals een inloopkast. Een inrijstelling moet het met pallets doen. Pallets met daarop grote hoeveelheden goederen.

 

Daarnaast kan je in een inloopkast gewoon naar binnen lopen. Bij een inrijstelling kun je alleen spullen pakken als je een vorkheftruc hebt. Eventjes iets uit de inrijstelling pakken is heel wat lastiger dan eventjes iets uit je inloopkast pakken.

 

Een inloopkast kan soms wat onoverzichtelijk zijn. Je weet niet meer waar je iets nou hebt neergelegd, en of je het er wel hebt neergelegd. Bij een inrijstelling is dit anders. Een inrijstelling is namelijk gebouwd volgens het LIFO systeem. Het LIFO systeem staat voor Last In First Out. Bij LIFO zorg je er dus voor dat je spullen neerzet en die weer eruit haalt als je ze nodig hebt. De eerste producten moeten er eerst uit om de laatste te bereiken.

 

Een inrijstelling heeft iets meer ruimte om spullen op te slaan. In een inloopkast is het grootste gedeelte het gangpad. Het gangpad is bij de inrijstelling de plaats waar je spullen opslaat. Je maakt dus gebruik van elke vierkante meter van het pand! Je hebt geen grote gangpaden nodig om bij de producten te komen en dat is extra handig bij het ophalen van producten. Een inrijstelling kun je tot het plafond vullen. Dat gaat bij een inloopkast niet lukken!

 

Neem contact op met de Ferretto Group om de opties te bekijken voor een inrijstelling bij uw bedrijf!

Leuk? post