Een dakkapel: zelf plaatsen of uitbesteden?

Een dakkapel laten plaatsen vraagt om een aantal overwegingen. Ben je handig genoeg en plaats je deze zelf? Laat je het deels doen en maak je de klus zelf af? Of besteedt je het volledig uit? Daarnaast zijn er keuzes te maken over grootte en materiaalkeuze en heeft iedere stap een ander kostenplaatje tot gevolg. Wij zetten voor je op een rijtje waar je zoal aan moet denken en helpen je een keuze te maken: wat is de juiste dakkapel voor jouw woning?

dakkapel binnekant kamer

Wat overweeg je bij het zelf plaatsen van een dakkapel?

Uiteraard zorgt het zelf plaatsen van een dakkapel voor lagere kosten. Echter moet je een goede doe-het-zelver zijn wil je deze klus in je eentje klaren. Het vraagt om het nodige rekenwerk en je moet goed nadenken over verschillende factoren: wat zijn de afmetingen van de dakkapel? Hoe wil je de afwerking gaan doen? Welk materiaal wil je gebruiken? Ook kun je ervoor kiezen een deel van de dakkapel uit te besteden. Zo is het bijvoorbeeld een idee om de ruwbouw en het waterdicht maken aan een aannemer over te laten. Zelf kun je de binnenzijde vervolgens afwerken en – timmeren.

Volledig uitbesteden: de voor- en nadelen op een rijtje

Het volledig uitbesteden van een dakkapel heeft zo zijn voordelen. Je wordt in het hele proces begeleid en het meeste wordt je uit handen genomen. Je wordt erop geattendeerd welke keuzes je maken moet en het kostenplaatje wordt hierop aangepast. Per saldo zal je bij het uitbesteden duurder uitkomen, maar je bespaart jezelf hiermee een hoop werk en mogelijk onvoorziene kosten. Bovendien weet je vrijwel zeker dat het werk goed gedaan wordt én zit je waarschijnlijk minder lang in de rotzooi. Het zelf plaatsen of laten plaatsen van een dakkapel heeft diverse voor- en nadelen. Wat het zwaarste weegt is volledig aan jou.

Dakkapel offerte aanvragen

Er zijn veel verschillende dakkapel websites waar je een dakkapel offerte kunt aanvragen. Echter moet je bij veel website lang wachten voordat je een offerte toegestuurt krijgt. Een van de weinige bedrijven waar je wel direct je dakkapel offerte ontvangt is dakkapel-aannemer.nl. Op deze site kun je bovendien direct zien wat een dakkapel je gaat kosten. De offerte laat je vervolgens eenvoudig naar je mail toesturen zodat je die kunt vergelijken met andere aanbiedingen.

5/5 - (5)

Plaats een reactie