Bouwprojecten West-Brabant

Met de huidige economische vooruitgang gaat het weer stukken beter met de economie en dat is ook te merken aan het aantal vacatures dat vrijkomen. Er zijn vooral flinke klappen geweest in de bouw waar veel aannemersbedrijven dit hebben moeten bekopen met faillissementen of een flinke afname van medewerkers binnen het bedrijf. Dit heeft mede te maken omdat er weinig nieuwe projecten werden gerealiseerd. Er kwamen daardoor teveel werknemers onder druk te staan omdat zij alleen maar een kostenpost waren in plaats van opbrengsten.

 

Nu is er weer een groei te vinden in het aantal bouwprojecten in heel het land. En staan er flink veel plannen om nieuwbouwwijken te realiseren. Daarnaast moeten er naast de nieuwbouwwijken vaak ook winkelcentra, sportfaciliteiten, scholen, kantoorpanden en andere gebouwen worden gebouwd. In het westen van Brabant staan nu een aantal projecten gepland om nieuwbouwwoningen te bouwen. Met die vooruitzichten in het verschiet is het een uitgelezen kans om als jongere te beginnen aan een bouwopleiding.

 

Bouwprojecten Breda

In het zuid-oosten van in de wijk de Ijpelaar wordt er gewerkt aan een aantal koopappartementen. Het gaat in dit geval alleen om woningen aangezien het een verlengd stuk van de wijk wordt. Alle voorzieningen zijn in de bruisende wijk al aanwezig, zoals winkelcentra, scholen, ziekenhuis, sportfaciliteiten en het centrum is binnen handbereik. De visie van dit appartementencomplex is om zowel stedelijk als landelijk te wonen. Vanuit de appartementen heb je mooi uitzicht op Breda of het groene gebied rondom de stad.

 

In het centrum van de stad is de bouw van het station bijna klaar, maar rondom het station moet er nog heel veel gebouwd worden. Met name naast het spoor is er nog genoeg ruimte waar woningen en kantoorgebouwen het gebied vorm gaan geven. Nadat het station af is, is er nog genoeg tijd om deze gebouwen rondom het station te bouwen.

Bouwprojecten Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom zijn ze hard aan het werk om de leefbaarheid te verhogen. Met het nieuwbouwproject Bergslicht worden er 62 nieuwe appartementen en rijwoningen gerealiseerd. In de wijk Havenkwartier zullen de nieuwe woningen gebouwd worden. Het zal een zeer sfeervolle wijk zijn aangezien het dicht bij het sfeervolle centrum van Bergen op Zoom ligt. Verder wordt het ook zeer makkelijk om je te begeven naar de Binnenschelde.

 

Leuk? post