Zo voorkom je inbraken bij jouw bedrijfspand

Als bedrijf is het heel erg belangrijk dat het pand goed beveiligd is. Inbraken in bedrijfspanden komen veel voor omdat er ‘s avonds en in het weekend vaak geen mensen zijn. Bedrijfsinbraken kunnen vervelende financiële en emotionele gevolgen hebben. Behalve verlies van waardevolle goederen kan het ook leiden tot verlies van klantvertrouwen en reputatieschade. Gelukkig zijn er tal van maatregelen die je kunt nemen om jouw bedrijfspand te beveiligen tegen inbraak. In dit artikel delen we vier essentiële tips om inbraken te voorkomen en de veiligheid van je bedrijf te waarborgen.

Investeer in een geavanceerd beveiligingssysteem

Een van de meest effectieve manieren om inbraken te voorkomen is door te investeren in een geavanceerd beveiligingssysteem. Het is belangrijk dat je kiest voor een goed systeem met verschillende tools, zoals een hard alarm en bewegingssensoren. Contacteer een betrouwbaar Alarminstallatie bedrijf die het alarm kan installeren en waarbij je goede garantie hebt. 

Kies voor alarmsystemen die reageren op ongeautoriseerde toegang en bewegingssensoren die activiteiten detecteren. Tegenwoordig kunnen alarmsystemen direct een melding sturen naar jouw smartphone of naar een beveiligingsbedrijf wanneer er iets gebeurt rondom het terrein. Plaats beveiligingscamera’s op strategische plaatsen, zowel binnen als buiten het pand. Camera’s met hoge resolutie en nachtzicht zijn bijzonder nuttig. Overweeg ook een CCTV-systeem dat op afstand toegankelijk is, zodat je altijd je bedrijfspand kunt monitoren. Een ander belangrijk aspect is toegangscontrole. 

Zorg voor goede verlichting

Inbrekers houden niet van licht. Goed verlichte gebieden zijn een belangrijk afschrikmiddel voor criminelen. Het hebben van buitengevel verlichting speelt hierbij een grote rol. Installeer heldere, beweging geactiveerde verlichting rondom de buitenkant van je pand. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om ongezien in de buurt van je gebouw te komen. 

Binnenverlichting kan ook een verschil maken. Door binnenverlichting te plaatsen die op willekeurige tijden aan en uit gaat geeft een indruk dat er iemand aanwezig is, zelfs buiten kantooruren. Specifieke verlichting gebieden zijn ook belangrijk. Zorg ervoor dat de belangrijkste toegangspunten, zoals deuren en ramen, goed verlicht zijn. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om ongezien binnen te dringen.

Versterk deuren en ramen

Deuren en ramen zijn vaak de zwakste punten in de beveiliging van een gebouw. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om deze te versterken. Kies voor stevige deuren van metaal of massief hout. Zorg ervoor dat alle buitendeuren voorzien zijn van goede sloten, zoals cilindersloten en meerpuntssluitingen. Voor ramen kun je veiligheidsfolie installeren om te voorkomen dat ze gemakkelijk breken. Overweeg ook om metalen tralies of beveiligingshekken te installeren, vooral op de begane grond en in ruimtes met waardevolle voorwerpen. 

Creëer een veiligheidsbewuste bedrijfscultuur

Het beste beveiligingssysteem is slechts zo effectief als de mensen die het gebruiken. Het is belangrijk dat de mensen die in en uit gaan, er van bewust zijn hoe ze het kantoor moeten achter laten. Zorg ervoor dat alle medewerkers weten hoe het alarm werkt, voeg desnoods een beveiligingsbeleid toe. Dit beleid kan procedures bevatten voor het openen en sluiten van het pand, bezoekersbeheer en het rapporteren van beveiligingsincidenten. 

5/5 - (1)