Wellness, wat wordt daarmee bedoeld?

Iedereen heeft weleens gehoord van de woorden Wellness en SPA. Maar er zijn maar weinig mensen die weten wat het precies inhoudt. In dit artikel staat uitleg over wat deze twee woorden inhouden en wordt Welness aanbieder Elite Wellness uitgelicht aan de hand van drie producten uit het assortiment van dit bedrijf. Lees mee en weet straks precies wat Wellness en SPA inhoudt en aan welke producten u moet denken. Wie weet denkt u zelfs wel aan een eigen SPA Wellness thuis. Dan weet u gelijk alle ins en de outs.

Betekenis Wellness en SPA
Het woord Wellness is een combinatie tussen Well-being en Fitness. Het is een verzamelbegrip voor alles wat een ontspannende werking heeft op uw lichaam. Genieten, rusten en herstellen zijn hierin belangrijke pijlers. Het fit voelen, frisse energie opdoen en gelukkig zijn hangt samen met Wellness. De betekenis van het woord SPA is anders, maar hangt wel samen met Wellness. SPA is namelijk de afkorting van Sanus Per Aquam, wat ‘gezond door water’ betekent. Vroeger, in de Romeinse tijd, werd het kuren in een SPA al gedaan. Het is dus al een erg oude traditie. Oorspronkelijk werden SPA’s bezocht om medische redenen, tegenwoordig bezoeken steeds meer mensen een SPA of een Wellness om te ontspannen, om spieren rust te geven en om lekker van de warmte te genieten. Dit neemt niet weg dat het kuren nog steeds een medicinale werking heeft.

Ontspannen in een spa
Een heerlijke SPA Jacuzzi waarin u lekker kunt ontspannen: hoe heerlijk klinkt dit? Helemaal lekker klinkt het als deze Jacuzzi geschikt is om thuis neer te zetten. Zo krijgt u een echte home spa bij u thuis. Bouw een Jacuzzi in uw nieuwe badkamer, zet hem op zolder of vind een plekje in de tuin waar u heerlijk kunt ontspannen in uw home spa. U kunt zo op elk gewenst moment even heerlijk ontspannen in uw eigen Jacuzzi. Hoe heerlijk zou het zijn als u na een drukke werkdag even alle stress van uw werk van u af kunt laten glijden? Een ultiem ontspanningsmoment na werk, wie ziet dat niet zitten? Er zijn vele verschillende Jacuzzi’s waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u de juiste home spa uitkiezen die geheel bij uw wensen en behoeften past.

Heerlijke zwemspa’s
Een zwemspa is, hoe kan het ook anders, een combinatie tussen een zwembad en een SPA. Het verschil met een gewone spa is het volgende; in een zwemspa zitten powerjets waardoor je tegen de stroming in kunt zwemmen zonder dat je hier vele meters voor hoeft af te leggen. Niet iedereen heeft namelijk ruimte voor een zwembad in de tuin en dan is een zwemspa een ideale oplossing.

Relaxen in een infraroodsauna
Een tijdje doorbrengen in een infraroodsauna werkt ontspannend en is relaxt. Dit type sauna gebruikt lichaamseigen infrarood warmte die een positieve werking op uw lichaam heeft. Een infraroodsauna werkt stimulerend voor de bloeddruk en bloedsomloop. Verder verbetert het de teint van de huid. Ook is het positief voor de conditie van de huid omdat het hydraterend werkt. U kunt een infraroodsauna gemakkelijk in uw huis plaatsen. Bijvoorbeeld in een lege kamer in huis of op de zolderkamer. Zo kunt u eindeloos genieten van uw eigen ontspannende sauna. Laat het relaxen maar beginnen!

Leuk? post

Plaats een reactie