Weetjes over roodharigen

Rood haar is zeldzaam. Slechts 1 procent van de wereldbevolking heeft van nature rood haar. Je hebt dus geluk als je van jezelf een redhead bent. Er is op internet van alles te vinden over rood haar. We hebben wat weetjes over roodharigen voor je opgezocht.

Geen zorgen over grijs haar

Als je van jezelf rood haar hebt, hoef je je geen zorgen te maken over grijze haren. Grijs haar komt bij roodharigen namelijk pas op een hele oude leeftijd. Het rode haar vervaagt eerst van rood naar roze blond en daarna naar grijzig wit. Eigenlijk wordt het dus nooit helemaal grijs, eerder wit. Als redhead hoef je dus nooit bang te zijn om een grijze haar te vinden.

Eigen vitamine D genereren

Roodharigen verbranden erg snel onder de zon. Hier schrijven we bij een volgend weetje meer over. Omdat mensen met rood haar zo snel verbranden, kunnen ze niet genoeg vitamine D absorberen. Hierdoor genereren ze hun eigen vitamine D zodra ze worden blootgesteld aan licht. Zwak licht kan hier al voor zorgen, het hoeft dus niet sterk te zijn.

Het is moeilijker om rood haar te verven

Omdat het pigment van rood haar erg sterk is, is het moeilijker om rood haar te verven. Roodharigen zullen snel merken dat de kleur niet goed pakt. Daarom moet het rode haar eerst worden gebleekt om de gewenste kleur te krijgen, al is bleken erg slecht voor je haar. Het beste is dus om rood haar niet te verven. Waarom zou je ook? Rood haar is prachtig!

Een gevoelige huid

Zoals al eerder gezegd hebben redheads een erg gevoelige huid die snel verbrandt in de zon. Dit komt doordat het rode pigment in je haar onvoldoende filter biedt voor zonlicht. Met rood haar moet je je dus altijd goed insmeren in de zon. Nog beter is om de felle zon te vermijden. Daarbij is de huid van roodharigen ook gevoelig voor sproeten, huidkanker en rimpelvorming (wel pas als je op leeftijd bent).

Minder haar

Mensen met rood haar hebben minder haar op hun hoofd. Daartegenover staat dat rood haar dikker is dan andere haarkleuren. Dit compenseert het weer. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je door je rode haar kaal wordt. Wil je zeker zijn van een extra volle bos haar? Dan kun je op zoek gaan naar hairextensions voor rood haar.

Leuk? post

Plaats een reactie