Specialisaties schoonheidsspecialist

Bij een schoonheidsspecialist kunnen mensen terecht voor uiteenlopende behandelingen. Om schoonheidsspecialist te worden moet je een opleiding volgen. Tijdens de opleiding leer je lichaamsbehandelingen, gezichtsbehandelingen en cosmetische behandelingen geven. Na de opleiding is het mogelijk om jezelf te specialiseren. Benieuwd waarin? Lees dan snel verder!

Permanente make-up

Permanente make-up, ook wel micropigmentatie genoemd, is een van de specialisaties van een schoonheidsspecialist. Bij permanente make-up breng je met speciale apparatuur pigmenten in de huid. Dit om wenkbrauwen te corrigeren of om ontbrekende wenkbrauwhaartjes op te vullen.

Daarnaast wordt permanente make-up ook toegepast op de ogen in de vorm van eyeliner en voor het inkleuren van ontbrekende wimpers. Tot slot kan een schoonheidsspecialist micropigmentatie inzetten om de liplijn in te kleuren of om de liplijn te corrigeren. Een opleiding tot permanente make-up specialist is te volgen bij Nouveau Contour.

Acne

Naast een opleiding permanente make-up volgen veel schoonheidsspecialisten een opleiding om zich te specialiseren in acne. Acne is namelijk de meest voorkomende huidaandoening. Deze huidaandoening komt voornamelijk voor bij jonge mensen.

Tijdens de opleiding voor acne leer je onder andere huidverbeterende massage technieken, dieptereinigen, het geven van professionele gezichtsbehandelingen en het opstellen van een behandelplan. Een opleiding om jezelf te specialiseren in acne is te volgen bij diverse opleiders.

Ontharingstechnieken

Verder is het mogelijk om jezelf als schoonheidsspecialist te verdiepen in onthangeringstechnieken. Door het volgen van een opleiding gericht op ontharingstechnieken kun je jouw klanten professioneel – zo pijnloos mogelijk – ontharen en waxen. Net als de opleiding acne wordt de opleiding ontharingstechnieken door diverse opleiders aangeboden.

Camouflage

Naast permanente make-up, acne en ontharingstechnieken kun je de specialisatie camouflage volgen bij verschillende opleiders in Nederland. Deze specialisatie richt zich op klanten met bijvoorbeeld vitiligo, bloedvatafwijkingen of duidelijk zichtbare pigmentvlekken in het gezicht. Vaak worden deze klanten door een huisarts, dermatoloog of plastisch chirurg verwezen naar de schoonheidsspecialist.

In de opleiding wordt je – zowel in de theorie als in de praktijk – geleerd om een huidafwijking dusdanig te camoufleren dat er nauwelijks kleurverschil meer is tussen de probleemvrije huid en de huid met problemen.

Bindweefselmassage

De laatste specialisatie die in dit artikel besproken wordt is de bindweefselmassage. Deze specialisatie zorgt ervoor dat de huidstructuur van je klanten verbeterd. Je leert tijdens de opleiding namelijk speciale massagetechnieken om de huid optimaal te laten doorbloeden. In het gezicht zorgt een bindweefselmassage ervoor dat rimpels vervagen en de conditie van de huid verbeterd.

Waarin zou jij jezelf graag specialiseren als schoonheidsspecialist?

 

 

Leuk? post