Negatieve invloed op nachtrust

Er zijn veel tips om goed te kunnen slapen. Maar wat kun je beter niet doen voordat je gaat slapen? Je moet bijvoorbeeld op je eten letten en niet al te laat gaan sporten. In dit artikel lees je wat je niet moet doen voor een goede nachtrust.

Alcohol drinken

Je hoort het vaak voorbij komen: “Ja maar na een goed avondje bier drinken val ik als een blok in slaap”. In feite klopt dit ook, je valt nu eenmaal snel in slaap wanneer je wat alcohol genuttigd hebt. Het nadeel hiervan is dat de kwaliteit van je slaap vermindert waardoor je vaak moe wakker wordt of te lang gaat slapen.

In slaap vallen voor de tv

Wie doet het niet ‘s avonds laat in bed nog even je favoriete serie kijken en nog net even een nieuwe aflevering starten. Eigenlijk weet je al dat je in slaap gaat vallen maar toch doe je het. Na een half uurtje val je in slaap omdat je langzaamaan moe wordt. Het probleem hiervan is dat je blootgesteld bent aan licht. Dit zorgt er voor dat je hersenen actief blijven. Op deze manier val je wel in slaap maar voor een goede slaap is minder hersenactiviteit juist beter. Hetzelfde geld voor het gebruik van een smartphone of laptop. Deze stralen blauw licht uit wat de hersenactiviteit aanwakkert. Probeer deze apparatuur minstens 1 uur voor het slapen niet meer te gebruiken.

Je huisdier bij in bed

In bed is het belangrijk dat je niet te veel overlast hebt van andere mensen of dieren. Wanneer je bijvoorbeeld je hond bij op de laat slapen en deze een echte draaier is dan heb jij ook een probleem. Op deze manier wordt indirect jouw slaap ook beinvloed.

Laat sporten

De meeste mensen denken dat het slim is om voor het slapen nog even lekker te gaan sporten. Er wordt vaak gedacht dat je spieren moe zijn maar eigenlijk wakker je je lichaam juist op door te gaan sporten. Ga dus niet direct voor het slapen gaan sporten maar doe dit een paar uur van te voren.

Wat je wel moet doen

Voor een degelijke matras moet je op zoek gaan naar een matras die bestaat uit traag- en koudschuim. Vaak wordt op een matras juist bespaard omdat men denkt dat het niet zo veel uit maakt. Dit is echter een van de grootste fouten die je kunt maken. Je spendeert ongeveer één derde van je leven in bed. Dus een goed bed en matras is zeker belangrijk. Nu is voor iedere persoon een matras anders. Ik raad je aan om naar een beddenzaak in Culemborg te gaan waar je deskundig advies kunt krijgen. Zij kunnen je nog meer tips geven om goed te slapen.

Leuk? post