Je kindje leren kennen

Tijdens je zwangerschap zul je ongetwijfeld heel erg veel bezig zijn met je kindje. Je wilt hem of haar het liefst al in je armen sluiten, maar je bent niet voor niets 9 maanden zwanger. Je kunt tijdens je zwangerschap wel een aantal dingen doen om de band met je kindje al te versterken. Neem de tijd, geniet van je zwangerschap en geniet van alle bewegingen die je kindje in je buik maakt. Je kunt nu misschien niet wachten tot hij of zij geboren is, maar de hechte band die je tijdens je zwangerschap met je kindje hebt is heel bijzonder. Zodra de kleine geboren is moet je hem met de hele wereld delen. Lees hier een aantal leuke tips om de band met je baby te versterken.

Laat een 4d echo maken

Je bent waarschijnlijk ontzettend benieuwd naar hoe je kindje eruit ziet. Met de techniek van tegenwoordig kun je dit gewoon al zien. Door een 4d echo te laten maken kun je precies zien op wie jullie kindje lijkt. Je herkent misschien al gezichtsuitdrukkingen of je ziet van wie de kleine spruit de mond of het neusje heeft. Het is een erg bijzondere ervaring om je kindje zo gedetailleerd te zien terwijl hij of zij nog verstopt zit in je buik. Ook voor de papa kan dit een bijzondere ervaring zijn, omdat hij de baby niet dagelijks voelt en altijd met zich meedraagt kan dit goed zijn voor hun band.

Praat met je baby

Je baby luistert vanaf ongeveer de 23ste week met je mee. Hij hoort je hartslag, andere geluiden in je buik en hij hoort je stem. De kleine hoort natuurlijk ook andere geluiden van buitenaf. Jij en je partner kunnen al tegen de baby praten. In het begin is het misschien een beetje vreemd, maar voor je het door hebt vinden jullie het heerlijk om met je kleintje te kletsen.

Laat je baby weten dat je er bent

Vanaf het moment dat je je baby gaat voelen, dit is gemiddeld rond de 20 weken zwangerschap, kun je contact maken met hem. Reageer op de bewegingen door over je buik te wrijven. Op deze manier weet je baby dat je er bent en daarna zal hij ook op jouw aanrakingen gaan reageren.

Masseer je buik

Door je buik zachtjes te masseren met een verzorgende olie kun je goed onspannen. Niet alleen voor jou is dit ontspannen, ook voor de baby. Je kunt dus samen met je kindje heerlijk genieten van een buikmassage. Eventueel kan je partner de massage doen zodat hij ook weer contact maakt met jullie kindje. Je kunt er ook voor kiezen om een speciale zwangerschapsmassage te ondergaan.

Leuk? post